Gå til innhold

Hvorfor skal man ikke spise salami som gravid igjen?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Salami er spekemat og rått kjøtt. Det er ikke varmebehandlet. Unngå rått kjøtt av alle typer, som for eksempel speket kjøtt, gravet kjøtt eller tartar (se saken Skadelige bakterier og parasitter Skadelige bakterier og parasitter kan gi deg infeksjoner som påvirker barnet ditt. Det er ikke direkete farlig for deg som gravid om du blir syk, men barnet i magen kan bli født med missdannelser eller dø. Du skal passe deg for matvarer som kan være infisert av listeria eller toxoplasmose, det er alvorlige for fosteret.

 

http://matportalen.no/Emner/Gravide

Annonse

Legen din anbefaler noe som ikke blir anbefalt av matportalen som er en samleside for de offentlige etater som har mulighet for å mene noe om hva man bør og ikke bør spise når. Jeg syns det er rart at han som en enkelt lege vet bedre enn alle de andre, jeg hadde ikke turt det som lege.

 

Salami er spekemat og spekemat er rått kjøtt, rått kjøtt skal man ikke spise som gravid fordi det kan inneholde listeria og toxoplasmose. Noen mener man kan spise spekemat hvis man fryser det i to døgn først, men da er det kun toxoplasmosen som dør. Listeria overlever frysing. Spekemat som er varmebehandlet, feks på pizza er helt greit, for da har det vært varmet over 70grader (men vær oppmerksom på at på noen pizzaer er spekeskinke tatt på etter steking, det bommet jeg på i forrige svangerskap, men det gikk heldigvis bra).

 

Anbefaler deg å lese på denne siden hva du bør holde deg unna, der står det også noe om hvorfor du bør unngå å spise det.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...