*Lykkelita*2barnsmor Skrevet 13. februar 2010 #1 Skrevet 13. februar 2010 Får ikke brukt restene før da, for er bedt bort i middag i morgen, og har invitert noen på noe annet mandag.... burde gå bra det? Var en stund til holdbarhetsdatoen som stod på pakka, men har vel ikke så mye å si uansett når det nå er stekt...
Gjest Lykkeliten2 Skrevet 13. februar 2010 #2 Skrevet 13. februar 2010 hvis det har ligget helt innpakket i plast siden det var stekt og avkjoelt saa kan du vel muligens fryse det, men aa la det ligge helt til tirsdag ibare kjoeleskap hadde jeg ikke gjort. Det har liksom allerede hatt en natt i kjoeleskap saa jeg hadde vel ikke personlig fryst det naa heller naar jeg tenker meg om...hvis det har staatt ute paa en kjoekkenbenk, maa du bare glemme det.. vet du hva? jeg hadde ikke gjort det. holdbarhet i raa tilstand har ingen ting aa si naa naar maten er stekt. med en gang temperaturen paa maten synker saa begynner bakterier og formere seg, og det er derfor det er saa viktig aa avkjoele raskt, dekke til med plast og fryse eller putte i kjoeleskap rett etter tilberedning hvis det ikke skal spises med engang.
FruSkurk&BandittBarna Skrevet 13. februar 2010 #4 Skrevet 13. februar 2010 Stekt/kokt kjøtt holder seg betraktelig mye bedre enn rått kjøtt. Fra lørdag til tirsdag, 4 dager, burde vel gå? Tror nesten jeg hadde satset på det selv.
Hopptetussa90 Skrevet 13. februar 2010 #5 Skrevet 13. februar 2010 Jo, for nå har du åpnet pakken og kjøttet er ikke lenger innpakket i beskyttende atmosfære så det har en del å si. Kylling som står så lenge smaker høgg og helvete. Blir utrolig fort bedervet også kontra andre kjøttslag.
Storebror & Lillesøster Skrevet 13. februar 2010 #6 Skrevet 13. februar 2010 Dette tok de faktisk opp denne uka på det programmet som heter legene. Der sa de at rester kunne stå 3-5 dager i kjøleskap,men at det er lurt og dekke det til og få det fort i kjøleskap,ellers er det jo lurt og lukte på det,kjenner fort om det er surt,er selv skeptisk til mat som har stått,så pleier og bli kastet om vi ikke spiser det etter1-2 dager,men nå vet jeg at det er ok at det står litt lenger:) Greit og vite!
*Lykkelita*2barnsmor Skrevet 13. februar 2010 Forfatter #7 Skrevet 13. februar 2010 Storebror & Lillesøster: Takk for svar. Det ble satt i kjøleskap da det var kaldt nok. Og ligger i tett boks. Så da tar jeg sjansen. Smaker selvfølgelig på det først da. :-)
fox`y Skrevet 13. februar 2010 #8 Skrevet 13. februar 2010 Jeg personlig spiser ikke rester som har logge mer enn 2 dager i kjøleskap. så vist d ikke blir spist innen 2 dager,blir d kastet.
Hopptetussa90 Skrevet 13. februar 2010 #9 Skrevet 13. februar 2010 Helt enig i at rester av f.eks pasta, potetmos, grønnsaker osv kan være holdbare i 3-5 dager, men ikke kylling. Maks 2-3 dager. Jeg personlig er skeptisk til kylling som har stått mer enn 1 dag i kjøleskapet.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå