Carina01 Skrevet 13. februar 2010 #1 Skrevet 13. februar 2010 I dag har jeg laget fødepizza. Om den ikke fungerer så var det i værtfall veldig god (Uke 39+1) Termin 20.Februar
LilleKnott Skrevet 13. februar 2010 #2 Skrevet 13. februar 2010 Hva inneholder en fødepizza? he he.. har enda ikke prøvd noen kjærringråd, men skulle det gå lang tid over så vet man aldri.
har nr 3 i magen :) *har født* Skrevet 13. februar 2010 #4 Skrevet 13. februar 2010 det laga jeg på onsdag... ingen virkning, men god var den termin 17 februar...
ninayngve Skrevet 13. februar 2010 #5 Skrevet 13. februar 2010 Ja nå ble jeg nysgjerrig også.. Hva er fødepizza???
har nr 3 i magen :) *har født* Skrevet 13. februar 2010 #6 Skrevet 13. februar 2010 * FødePizza nr 1 Pizzadeig: 9 dl hvetemel 1 pk gjær (tørr/fersk) 1 ts salt 3 ss olivenolje 3 dl vann --- La deigen heve ca. 30 min. Pizzafyll: 2 ss margarin 1 stor løk 500g kjøttdeig 1 boks tomater + 2-3 ss tomatpurè eller 1 boks tomatpurè 2-3 hvitløksfedd 1-2 ts malt muskat 1 ts salt ½ ts pepper ½ ts oregano ½ ts basilikum ca. 2 dl vann ost --- Stekes på 225oC i ca.20 min til deigen er gulbrun og sprø, og osten begynner å smelte og få farge. * FødePizza nr 2 Pizzadeig: 3 dl vann 3ss olje 1 pk gjær 1ts salt ca 500g hvetemel --- Varm vann og olje til 37 grader, og bland sammen med resten av ingrediensene. Kna deigen godt, og hev til dobbel størrelse. Pizzafyll: 4-500g kjøttdeig 4 fed hvitløk (ingen hvitløk - ingen fødsel!) salt pepper chilipulver 1 glass Verona eller Napoli tomatsaus (ikke nødvendig å bruke hele glasset) 1 boks sjampinjong 1 rød paprika (eller en halv rød og en halv gul) oregano revet jarlsbergost --- Press hvitløken og brun kjøttdeig sammen med hvitløk, salt, pepper og godt med chilipulver. Kjevle ut deigen til et rektangel, og legg den i langpannen. La den etterheve noen minutter. Forstekes i ca.5 min. på 225oC. Ha på fyll, og la pizzaen steke videre på 225oC i ca.20 min.
har nr 3 i magen :) *har født* Skrevet 13. februar 2010 #7 Skrevet 13. februar 2010 jeg prøvde nr 1 var veldig god
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå