Venja Skrevet 12. februar 2010 #2 Skrevet 12. februar 2010 Dette er min favoritt oppskrift! Får alltid gode og luftige boller når jeg baker disse. Liker også at jeg kan trille ut bollene med en gang og så la de heve http://www.detsoteliv.no/searchresults_other1gruppe.php?1544
Saftsuse 84 Skrevet 12. februar 2010 #3 Skrevet 12. februar 2010 Bruk den på møllerens mel pakker, bare at du bruker et par te-skjeer bakepulver itilegg
Renate :-) Skrevet 12. februar 2010 #4 Skrevet 12. februar 2010 2pk tørrgjær 2dl sukker 2 ts kardemomme - Bland dette i en bolle - Smelt 200 g smør og ha i 6 dl melk, varmes til 40 grade så helles det oppi bollen...Rør sammen ... så har du mel i til passe deig Heves i 30.minutt... Bak ut... Hev igjen og stekes i ovn på 200grader....
Iselilja Skrevet 12. februar 2010 #5 Skrevet 12. februar 2010 Verdens beste boller er Åpent Bakeri sine. Hemmeligheten ligger i H-melk, meierismør og tre runder med heving. Her er oppskriften: 6 dl melk, ca 30 grader 1 kg hvetemel 150 g sukker 3 ts havsalt 12 g (3 ts) kardemomme 50 g gjær 1 egg 150 g smør i terninger Egg til pensling Romtempererte råvarer. Bland alle ingrediensene, hold igjen smøret og 1 dl av melken. Kjør deigen på sakte fart i 3 min. Øk hastigheten de neste 5 min. Tilsett resten av melken litt etter litt. Elt til deigen er smidig og blank. Tilsett smøret og kjør deigen på sakte fart til smøret har blandet seg helt inn. Dekk til deigen og la hvile i ca. 1 time. Del i emner (175 g) og form til runde kuler. La hvile i 20-25 min. Slå opp til vanlige runde boller eller kjevle ut en stor firkant, pensle med smør, strø kanel og sukker over. Brett en gang. Skjær i 3 cm tykke strimler. Surr strimlene rundt seg selv og fest enden under kanelbollen. Dekk med kjøkkenhåndkle og sett til heving. Når baksten har hevet til dobbel størrelse, pensle med egg. Strø litt sukker over kanelbollene og stek på 230 gr. midt i ovnen i 10-15 min. til de er gyldne. Jeg bruker lavere temperatur(ca 200 grader), ellers blir bollene svidd utenpå og rå inni, men vår ovn er veldig varm.
Pippilotta med 2 blå! Skrevet 12. februar 2010 #6 Skrevet 12. februar 2010 Enig med Venja lengre opp her. Det der er så absolutt verdens beste boller! Og perfekt at de kan bakes ut med en gang for så å heves. Åh... Nå fikk jeg lyst på boller....
:::) Frøken Velferdsrett Skrevet 12. februar 2010 #7 Skrevet 12. februar 2010 ja detsoteliv sine er knallgode! laget de senest i sta. perfekt vær gang
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå