Gjest Skrevet 10. februar 2010 #1 Skrevet 10. februar 2010 ,og da tenker jeg IKKE på best før dato,men må brukes innen.Spiser dere det da? F.eks vis det er kjøtt,kjøttdeig eller pølser. La oss si det slik at den har lugget i 1/2 - 1 år,kan den spises da?? Den ligger jo i fryseren..Hva hadde dere gjort? Hilsen ei ganske kresen ei.
simba>>>3gutter Skrevet 10. februar 2010 #2 Skrevet 10. februar 2010 Kjøttmat som ligger i fryseren kan ligge ett år, etter det vil det tape smak, men ikke bli dårlig bakterier vokser ikke i minus 29
It's all about me Skrevet 10. februar 2010 #3 Skrevet 10. februar 2010 Det må vurderes helt individuelt fra produkt til produkt. Mat tåler ikke automatisk det samme selv om det er fryst, noe forderves raskere enn annet, og noe har altfor tidlig dato.
___ Skrevet 10. februar 2010 #4 Skrevet 10. februar 2010 Har ikke frossenmat bestandig "best før" dato?. Kjøtt, kjøttdeig og pølser som du nevner som eksempel blir ikke farlige å spise selv om de ligger frosset lenge. Det forutsetter selvfølgelig at det fryses mens de er ferske.
lengter daler ned i skjul... Skrevet 10. februar 2010 #5 Skrevet 10. februar 2010 ja den datoen gjelder jo ikke når det er fryst!
Lektor Doppler med tillegg Skrevet 10. februar 2010 #6 Skrevet 10. februar 2010 Mat med mye fett, feks medisterdeig tåler ikke fryser så godt da harskner det. Rent kjøtt kan ligge lenge, men det kan bli tørt etterhvert. Pølser etter ett år hadde jeg ikke spist, men etter 6 mnd ja. Å ha mat i fryseren er en kunst, det forutsetter at man også spiser ut av fryseren og ikke bare putter ting i den.
Lektor Doppler med tillegg Skrevet 10. februar 2010 #7 Skrevet 10. februar 2010 Uklart ang medisterdeig. Den holder ca tre mnd, så er den harsk, men den er ekstremt feit også.
Gjest Skrevet 10. februar 2010 #8 Skrevet 10. februar 2010 Det jeg fant i fryseren som er gammelt er koteletter : Siste forbruksdag 4/9-09.Juleskinke: Siste forbruksdag 14/1-09.Røkt julepølse: siste forbruksdag 23/12-08.Og kjøttdeig 9/1-09.Den kjøttdeigen tror jeg at jeg kaster uansett,er så lite igjen,bare ca 1/2 pk igjen,så ingen vits! Vi har bare en liten fryser vi (ikke en kjøleskapsfryser altså,men en vanlig liten en),og aner ikke hvor kaldt d er oppi den! Tenkte å måle nå,men den drittmåleren måler bare ned til -10!
Lykkeli & gla ♥ jentene mine ♥ Skrevet 10. februar 2010 #9 Skrevet 10. februar 2010 Type kjøtt: Holdbarhet i fryseren: Svinekjøtt Uten fett: 6 måneder Med fett: 3 måneder Storfekjøtt 10-12 måneder Kalvekjøtt 6 måneder Lammekjøtt 10-12 måneder Reinsdyrkjøtt Over 12 måneder Saltet kjøtt med mye fett 2 måneder Medisterdeig 3 måneder Kjøttdeig/ karbonadedeig 4 måneder Pølser 3 måneder Spekemat 6 måneder Innmat 3 måneder http://www.matprat.no/nyttigomkjott_artikkel.aspx?artid=7726
Gjest Skrevet 10. februar 2010 #10 Skrevet 10. februar 2010 Tusen hjertelig takk for et supert svar:).Da blir ihvertfall maten kastet! Gubben har ingenting han skulle ha sagt,hehe..Han er ikke kresen i det hele tatt..Når han spiser!
It's all about me Skrevet 11. februar 2010 #11 Skrevet 11. februar 2010 Men var maten du ramset opp over fesrk eller frossen når du la den i fryseren? Var den fersk må du jo jo bare drite i disse datoene, de gjelder jo for om maten oppbevares i kjøleskapet. Og nesten alt er da spisendes enda. Men pakka med pølser fra 08 hadde jeg kastet, de er for gamle.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå