Anonym bruker Skrevet 10. februar 2010 #1 Skrevet 10. februar 2010 Inspirert av et innlegg i en annen tråd.
LillaGorilla♥♥ Skrevet 10. februar 2010 #3 Skrevet 10. februar 2010 Det er i hvertfall ufattelig mange som ikke har peiling på hva som foregår i verden rundt dem, hverken nasjonalt eller internasjonalt, historisk eller religiøst.
Anonym bruker Skrevet 10. februar 2010 #4 Skrevet 10. februar 2010 Mener du at Norge er befolket av en gjeng harryfolk som ikke tenker lenger enn til neste tacomiddag og ser ned på nerder som bruker hjernen sin til noe mer enn å fordøye synsinntrykk??? Ja, til en viss grad :-D
Gjest Skrevet 10. februar 2010 #5 Skrevet 10. februar 2010 Nå er det jo ikke alle som har leste den tråden du refererer til, så om du skal få fornuftige svar på dette er det jo greit å utdype litt hva du mener.
Anonym bruker Skrevet 10. februar 2010 #6 Skrevet 10. februar 2010 Si meg hva du underholdes av og jeg skal si deg hvem du er. Nordmenn er enkle, elsker søppel-tv, har fremmedfrykt, er forutinntatte, sladrete og sytete. Hvorfor bor jeg her? Født her :/
Gjest ->>- Skrevet 10. februar 2010 #7 Skrevet 10. februar 2010 Ja, litt. Sikkert fordi høyere utdanning er blitt allemannseie og lønnsnivå i veldig liten grad matcher studievarighet.
Anonym bruker Skrevet 10. februar 2010 #9 Skrevet 10. februar 2010 Den forrige tråden er verken forklarende eller vesentlig i seg selv, det var en sidekommentar i debatten om hvorvidt barn kan bruke ord bevisst tidlig: "Når en gjeng med suppehuer setter seg over fagfolk og forskere, skjønner jeg hvorfor Norge er gjennomsyret av antiintellektualisme". Anyway, og uavhengig av den nevnte kommentaren: Personlig har jeg også ofte inntrykk av at Norge er gjennomsyret av antiintellektualisme, og jeg synes det kommer til uttrykk i de offentlige debattene i diverse medier. Jeg har fransk bakgrunn, og merker at det er stor forskjell på debattnivåene her og der. I tillegg aner jeg en generell holdning her i Norge som sier at intellektualitet er noe jåleri som strider med det folkelige.
Anonym bruker Skrevet 10. februar 2010 #10 Skrevet 10. februar 2010 Men at lønnsnivå i veldig liten grad matcher studievarighet er vel ikke spesielt for Norge? Kan heller ikke si at jeg lar meg imponere over f.eks statsviterne, som jeg mener ofte ikke har et snev av virkelighetsforståelse eller praktisk sans.
Gjest ->>- Skrevet 10. februar 2010 #11 Skrevet 10. februar 2010 Jeg orker ikke grave frem tall nå, men jeg er ganske sikker på at Norge ligger relativt dårlig an på utdannelse vs. lønnsnivå i forhold til sammenlignbare land. Derfor tiltrekker vi oss en relativt liten del av hjerneflyktningene fra den tredje verden, f.eks (ikke at akkurat det er en dårlig ting).
Anonym bruker Skrevet 10. februar 2010 #12 Skrevet 10. februar 2010 Men så er du vel heller ikke avhengig av at en statsviter skal kunne svinge drillen og hammeren? Det har man snekkere til. Kommentaren din minner meg igjen om antiintellektualisme.
sånn ca Skrevet 10. februar 2010 #14 Skrevet 10. februar 2010 antiintellektualisme, åndsstrømninger som fremhever troen, følelses- eller driftslivet på bekostning av intellektet. Antiintellektualisme omfatter innbyrdes høyst forskjellige retninger. - måtte bare søke opp ordet, siden dette var litt ukjent for meg^^ Men nei syns vel kanskje ikke det er fryktelig mye i Norge sånn som jeg oppfatter det, men det er nok helt sikkert noe. Men jeg er egentlig ikke helt sikker på hva Hi egentlig er ute etter i denne diskusjonen...
sånn ca Skrevet 10. februar 2010 #16 Skrevet 10. februar 2010 Ja jeg forsto det litt bedre da jeg så at du hadde svart før jeg la ut det innlegget^^ Du har nok rett, på diskusjonsfronten trur jeg normenn i hvertfall har noe å lære. Men jeg syns egentlig ikke Norge er helt gjennomsyret, men hva vet vel jeg som er mere praktiker enn teoretiker;p
Anonym bruker Skrevet 10. februar 2010 #17 Skrevet 10. februar 2010 I den norske skole er det den svakeste eleven som blir best ivaretatt, den/ de elevene har flere rettigheter enn de sterkeste elevene. Ellers i samfunnet også så er vi styrt av Jamteloven, og at den svakes stemme skal høres. Ingen skal ha det bedre enn de andre og de svake har krav på mye mer enn de som har karret seg av bakkenivået. Ergo, er man som enkelt meneske ikke tjent med lang utdannelse, eller høyt intellekt. Derfor er Norge gjennomsyret av antiintellektualisme.
Anonym bruker Skrevet 10. februar 2010 #18 Skrevet 10. februar 2010 Jøsses hvilen skole har du vært på der den svakeste blir i best i varetatt, skulle gjerne hvist hvor den solen holdt til? Har vært gjennom en kamp med skole og kommune for at brodern (en del yngere enn meg) skal kunne få litt hjelp med problemmene sine. Så trur nok du anonym 15:33 må åpne øyene dine å se deg litt rundt, det er ikke de svakeste som blir i best ivaretatt her i Norge. Bare se på hvilken rettigheter barn har hvis de blir utsatt for noe kriminelt, her er det penger som er viktigere. Åpne øyene dine for alle de som ikke blir i varetatt i det heletatt, og det som er mest trist av alt at det er en del barn som lider under dette.
Gjest ->>- Skrevet 10. februar 2010 #19 Skrevet 10. februar 2010 Det er vel helst gjennomsnittseleven som er best ivaretatt i norsk skole. Man sliter med både å ivareta de svake elevene og de som kunne behøvd større utfordringer.
Gjest Skrevet 10. februar 2010 #20 Skrevet 10. februar 2010 Signerer pila. Foroevrig er det sannsynligvis ikke stort vanligere aa tro paa horoskop og numerologi her enn i de fleste andre vestlige land.
Anonym bruker Skrevet 10. februar 2010 #21 Skrevet 10. februar 2010 Med antiintellektualisme forstår jeg ideen om at "folk flest" vet bedre enn forskere og intellektuelle, at folkelig kunnskap verdesettes høyere enn boklig lærdom. Jeg er enig i at denne ideen de siste årene har slått rot i Norge, mye hjulpet frem av FrP. Land som Italia og USA er kjent som antiintellektualistiske, og Frankrike er kjent som det motsatte. Franske aviser er blant de beste og mest seriøse i verden. Det merkes godt i diskusjoner om for eksempel vaksiner eller innvandring, der folk ikke evner å skille mellom vitenskapelige fakta og folkelig synsing, og opplever at alle argumenter veier like tungt. Jeg vet ikke hvorfor det er blitt sånn, men det er en skremmende utvikling.
Anonym bruker Skrevet 10. februar 2010 #22 Skrevet 10. februar 2010 Jeg er litt enig med HI. Jeg tror kanskje det har noe med at Norge er et veldig lite land, og ikke har noen historisk tradisjon for en stor, intellekuell offentlighet slik for eksempel Frankrike har hatt.
Anne-B. Skrevet 10. februar 2010 #23 Skrevet 10. februar 2010 Ja. Hvorfor? Fordi de intellektuelle ikke har latt seg "synke ned på samme nivå" som suppegjøkene, men heller har holdt kjeft, vel vitende om at de har rett. Hva får man da? Jo, et land hvor partier som FrP vinner oppslutning fordi fagfolk og eksperter skygger banen og ikke uttaler seg i media, fordi media forvrenger uttalelser fra nettopp fagfolk, og ikke fungerer som opplysningsmedia, men fordummelsesmedia; folk flest leser kun overskriftene, og mer er jammen ikke 90% av avisartiklene i den store dagsperssen verdt å lese mer av. Les "Verdens beste land" av Nina Witoszek for en innføring i temaet.
Anonym bruker Skrevet 10. februar 2010 #24 Skrevet 10. februar 2010 Det har jo noe med hvem som får delta i debattene også da. I Frankrike er det bare en liten "elite" som deltar i samfunnsliv og debatter. Ting henger sammen. Klart at nivået blir høyere, men hva med demokratiet og ytringsfriheten? Hilsen halvt fransk
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå