Anonym bruker Skrevet 9. februar 2010 #3 Skrevet 9. februar 2010 Som snacks? Jeg har spist tørrfisk i bacalao, er fortsatt gravid..
Anonym bruker Skrevet 11. februar 2010 #4 Skrevet 11. februar 2010 Jeg ville ha droppet det gitt. Tørr fisk er rå fisk. Og veldig salt da!!
Sånn kan det gå Skrevet 11. februar 2010 #6 Skrevet 11. februar 2010 Veldig salt? Hva slags tørrfisk er det du spiser?
Sånn kan det gå Skrevet 11. februar 2010 #7 Skrevet 11. februar 2010 Det er ikke tørrfisk som brukes i bacalao, men klippfisk.
Anonym bruker Skrevet 11. februar 2010 #9 Skrevet 11. februar 2010 Hvorfor sier du nei? Det finnes ikke noe farlig med tørrfisk. Flott proteinkilde og nesten helt fettfritt.
Anonym bruker Skrevet 11. februar 2010 #11 Skrevet 11. februar 2010 Nå må jeg bare spør, hva betyr U/T?
Anonym bruker Skrevet 11. februar 2010 #12 Skrevet 11. februar 2010 Det står ingen steder om tørrfisk, men det er rå fisk som har hengt ute og vært tilgjenngelig for fluer og andre kryp. En del fluer legger egg i fisken. Tørrfisken blir salt på grunn av at alt vannet fordamper og kun saltet som er i all veske som lever i havet har blir igjen. Så tørfisk er salt.
Sånn kan det gå Skrevet 11. februar 2010 #13 Skrevet 11. februar 2010 Hvordan lager du tørrfisk egentlig? Man lar da ikke "fluer og andre kryp komme til fisken, og den tørkes til og med på den tiden av året hvor det ikke engang er fluer ute. Det meste av tørrfisk som du kjøper i pakker på butikken i våre dager er forøvrig ikke blitt tørket ute i det hele tatt. Og har du egentlig spist tørrfisk? I forhold til f.eks potetgull og annet snacks er ikke tørrfisk salt i det hele tatt.
Anonym bruker Skrevet 11. februar 2010 #14 Skrevet 11. februar 2010 Hvor er du fra egentlig vil jeg heller si. Jeg er fra Lofoten og vet veldig godt hvordan tørrfisk lagers og har aldri kjøpt den på butikken. Du får tro hva du vil.
Sånn kan det gå Skrevet 11. februar 2010 #15 Skrevet 11. februar 2010 Jeg har laget tørrfisk mange ganger Både i Finnmark, Troms og Nordland og aldri har det kommet fluer til tørrfisken. Henger den jo opp i kulden i januar og da er den tørr før det kommer fluer. Og har heller aldri noen sinne opplevd at tørrfisk har hatt mark uansett hvor jeg har fått tørrfisken fra.
Anonym bruker Skrevet 11. februar 2010 #16 Skrevet 11. februar 2010 Uten tekst At det ikke står noe i innlegget Takk for svar, jeg fortsetter å spise tørrfisk jeg HI
Anonym bruker Skrevet 11. februar 2010 #17 Skrevet 11. februar 2010 Vel det har hendt at våren har kommet tidligere noen ganger i lofoten og da har vi noen ganger hatt problemer med fluer. All tørrfiskem blir også oppbevart på lager med åpne dører(kun netting forran) og fluene blir tiltrukket av lukten til den fisken som ikke har fått tørket helt på hjellene før den ble tatt ned. Rart at du ikke har vært borti dette. Jeg har heller aldri sett mark i fisk og har ikke skrevet det.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå