Gå til innhold

erfaringer med å lage glutenfrie kaker?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Aner ikke hvor jeg skal spørre, men her er det alltids så mye aktivitet. Så det er verdt et forsøk!

 

Skal lage en kake til en dåp, og min venninne og mor til dåpsbarnet, har cøliaki. Har lyst til å lage en god blåbærpai, men har bare laget den med vanlig hvetemel... Går det an å bytte ut hvetemelet med noe glutenfritt og få et like godt resultat?

 

Tar ellers imot tips om andre knakende gode cøliakivennlige kaker som jeg kan imponere med! ;)

Fortsetter under...

Skrevet

Det skal gå fint å bytte ut hvetemel med glutenfritt mel. Og det kan du gjøre med de fleste andre oppskrifter også. Ikke noe problem. Så egentlig kan alle kaker bli like gode som vanlige kaker.

Toro fin kakemiks er fin å bruke.

Skrevet

Inne på http://detsoteliv.no/ kan du søke fram oppskrifter uten hvetemel (søkemotor til venstre inne på siden) og vips så kommer det 377 oppskrifter uten hvetemel :)

Skrevet

"Butterdeig" synes jeg er vanskelig aa faa til bra med glutenfritt mel, men kakedeig som inneholder egg funker fint.

 

Bare pass paa aa bruke mindre glutenfritt enn vanlig mel i oppskriftene ettersom det glutenfrie gjerne trekker til seg mer vann. Det staar paa melpakka hvor mye mindre du skal beregne :)

Skrevet

http://www.semper.se/templates/page.aspx?id=311

 

Her er en hel del oppskrifter. Jeg er nok ikke helt enig i at man bare kan bytte ut hvetemel mot vanlig mel, men så er jeg generelt ikke så bra på å bake heller da. Men jeg syns det glutenfrie fort blir tört og glutenfrie deiger blir annerledes enn de med hvetemel. Men jeg tror altså at det beste er å fölge oppskrifter som er med glutenfritt mel for å få best resultat..

 

Skrevet

Enig med anonym over. Ikke alltid det funker å bare bytte ut hvetemel med glutenfritt, og spesielt ikke til pai. Da smuldrer deigen seg lett og blir ikke spesielt god. Men jeg fant denne oppskriften etter litt leting,

 

http://www.mineoppskrifter.no/view_recipe.phpid=1778&recipe_title=Paideig_-_glutenfri

 

har ikke prøvd den selv. Ellers er de halvfabrikata fra Toro veldig greie.

Syns selv det er enklest å lage sukkerbrød/rullekaker/sjokoladekake med glutenfritt mel. Da kan du også variere det endel med litt fantasi. Lykke til!

Annonse

Skrevet

Takk skal du ha!

 

Paideig kan vel bli litt vanskelig, ja. Den skal jo forresten være søt... Kan jo prøve meg fram. Evt. lage to kaker! ;) (og hun som sa at jeg bare måtte lage det enklest mulig, hehe...) HI

Skrevet

Forresten: Hvor kjøper man glutenfritt mel? HI

Skrevet

Nå får man det i de fleste dagligvarebutikker. Evt kan du gå på helsekost. Skal du gjøre det enkelt, anbefaler jeg Toro Fin kakemiks, den finner du i hyllen med de glutenfri produktene.

Skrevet

Jeg lager en sjokoladekake og en marsipan/bløtkake som blir kjempegod glutenfri.

Bruker semper fin blanding.

Skrevet

Toro langpanne og toro sjokolademuffins er glutenfri. Fiks ferdig å 1-2-3..:-) Finnes også en Almond dajmkake på rema 1000 (frossen) som er glutenfri.. Og NYDELIG!!

Men viktig! vask alt utstyret slik at ikke smuler og melstøv fra det du har bakt før kommer over i den glutenfri kaken.

Skrevet

Toro sine lyse muffins og Møllerens brownie er også glutenfrie.

De er slagere her hjemme.

 

Ser også at et par over her anbefaler Toro sitt mel og kakemix. Selv synes jeg det smaker dritt iforhold til Semper og Finax som du finner i samme hylle.

Semper til deiger og Finax til rører er min erfaring.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...