Gå til innhold

Litt pinlig, men trenger alvorlit hjelp med PIZZADEIG!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg får aldri til denne pizzadeigen. Søren altså!!! Alle andre får til å lage god pizzadeig, men min er ENTEN helt uten smak, eller knallhard. Den blir rett og slett ikke noe god.,

Har noen en god oppskrift? Hva gjør jeg galt?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

På pizzafyllposene står en god oppskrift som vi bruker, husker den ikke nå dessverre.

 

men vi er ofte late og kjøper en pose med pizzadeig, den hvor du bare tilsetter vann....slår ikke feil :-)

Skrevet

Samma her ,så jeg kjøper den fra Toro bare blande i vann.jeg og baking går ikke ,men lage mat det kan jeg :-)

I verste fall kjøper du ferdig deig bare legge på plata ,men er litt dyr da..

Gjest Edemuli
Skrevet

Ta ca 1liter mel

1 pose tørrgjær

2 ss sukker

2 ts salt

3 ss olje eller flytende margarin

Vann til den er ganske klissete, har du for lite vann i blir den hard og tørr.

 

Skrevet

Eg bruker å ha litt eplejuice i deigen, då blir han kjempesaftig.

 

Bruker denne oppskrifta:

 

1dl eplejuice

2 dl vann

25g fersk gjær

1 ts salt

1 ts rørsukker

ca 1 liter sikta spelt

 

I tillegg bruker eg eit brødkrydder kjøpt frå Judiths urtehage i Lofoten.

Skrevet

Syns denne gjærdeigen var spesielt oppfinnsom, siden det er et egg i den;

http://susanneeriksen.blogg.no/1235409983_pizzahorn.html

(riktignok ment for pizzahorn, men..)

 

5 dl melk

100 g margarin

50 g gjær

1 dl sukker

14 dl hvetemel

1 ts salt

1 egg

 

Deigen ble veldig god, en del av melet kan med fordel byttes ut med sammalt mel.

Skrevet

1 pk tørrgjær

3 dl lunket vann

1 ts salt

1 ss oregano

2 ss oliven olje

og mel etter behov

 

Lagde den sist i går, og den er knall god! :)

Skrevet

1 pk fersk gjær

3 dl lunkent vann

2 ss olje

1 ts salt

7 dl mel

litt oregano

 

Bland gjær i vannet, rør ut. Tilsett deretter olje. Bland i alt det tørre. Heves i ca 20 min i varmvann.

 

Denne blir kjempe fyldig og god hver gang! :)

Skrevet

Dette er den gode, gamle norske langpannepizzaen, altså ikke noe tynn italiensk..

 

1 pizza

2,5 dl kroppsvarmt vann (jeg bruker ofte termometer, har kjøpt et på Clas Ohlson som er kjempepraktisk)

1pk gjær

0,5 dl olje

2 ts salt

375g mel (veie er tryggere enn å måle nemlig)

 

Elt GODT, jeg tar alltid deigen ut av bollen og elter den på benken til den er helt glatt. Det tar ikke lang tid når det er en så liten deig.

 

Hev deigen på et lunt sted med plast over. Jeg har ikke et lunt sted og setter deigen derfor inn i steikeovnen som er forvarmet til 50 grader og deretter slått av.

 

Kjevle ut direkte på smurt stekebrett. Stek pizzaen på 225 grader i 20 minutter.

 

Om du lager to er det bare å doble ingrediensene, untatt gjæren.

Skrevet

Pass på å bruke lunkent vann. Om du bruker tørrgjær kan det godt være 40 grader. La deigen forheve til dobbelt størrelse før du klemmer/kjevler den ut. Min deig er alltid så løs at det er enklere å klemme den ut enn å kjevle den.

La deigen begynne å heve igjen før du har på fyllet. Vær lett på hånden.

 

Jeg likr også å ha i litt (ca 1/4) grov sammalt hvete og å bruke havsalt, ikke vanlig salt i deigen. Da synes jeg den blir mer smakfull.

Skrevet

4,5 dl mel

1,5 dl lunket vann

25g tørrgjær

1/2 ts salt

1/2 ss olje

 

Denne pleier jeg å doble til fire pers...det er viktig å få den tynnest mulig,etter du har kjevlet den så stikker du i den med en gaffel-litt her og der. Da blir bunnen sprø,men ikke hard.

Lykke til!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...