Anonym bruker Skrevet 7. februar 2010 #1 Skrevet 7. februar 2010 Jeg får aldri til denne pizzadeigen. Søren altså!!! Alle andre får til å lage god pizzadeig, men min er ENTEN helt uten smak, eller knallhard. Den blir rett og slett ikke noe god., Har noen en god oppskrift? Hva gjør jeg galt?
Anonym bruker Skrevet 7. februar 2010 #2 Skrevet 7. februar 2010 På pizzafyllposene står en god oppskrift som vi bruker, husker den ikke nå dessverre. men vi er ofte late og kjøper en pose med pizzadeig, den hvor du bare tilsetter vann....slår ikke feil :-)
Anonym bruker Skrevet 7. februar 2010 #3 Skrevet 7. februar 2010 Samma her ,så jeg kjøper den fra Toro bare blande i vann.jeg og baking går ikke ,men lage mat det kan jeg :-) I verste fall kjøper du ferdig deig bare legge på plata ,men er litt dyr da..
Gjest Edemuli Skrevet 7. februar 2010 #4 Skrevet 7. februar 2010 Ta ca 1liter mel 1 pose tørrgjær 2 ss sukker 2 ts salt 3 ss olje eller flytende margarin Vann til den er ganske klissete, har du for lite vann i blir den hard og tørr.
HeIvetes-Magda Skrevet 7. februar 2010 #5 Skrevet 7. februar 2010 Eg bruker å ha litt eplejuice i deigen, då blir han kjempesaftig. Bruker denne oppskrifta: 1dl eplejuice 2 dl vann 25g fersk gjær 1 ts salt 1 ts rørsukker ca 1 liter sikta spelt I tillegg bruker eg eit brødkrydder kjøpt frå Judiths urtehage i Lofoten.
Anonym bruker Skrevet 7. februar 2010 #6 Skrevet 7. februar 2010 Syns denne gjærdeigen var spesielt oppfinnsom, siden det er et egg i den; http://susanneeriksen.blogg.no/1235409983_pizzahorn.html (riktignok ment for pizzahorn, men..) 5 dl melk 100 g margarin 50 g gjær 1 dl sukker 14 dl hvetemel 1 ts salt 1 egg Deigen ble veldig god, en del av melet kan med fordel byttes ut med sammalt mel.
Mamma'n til Mathea ♥spire12? Skrevet 7. februar 2010 #7 Skrevet 7. februar 2010 1 pk tørrgjær 3 dl lunket vann 1 ts salt 1 ss oregano 2 ss oliven olje og mel etter behov Lagde den sist i går, og den er knall god!
Anonym bruker Skrevet 7. februar 2010 #8 Skrevet 7. februar 2010 1 pk fersk gjær 3 dl lunkent vann 2 ss olje 1 ts salt 7 dl mel litt oregano Bland gjær i vannet, rør ut. Tilsett deretter olje. Bland i alt det tørre. Heves i ca 20 min i varmvann. Denne blir kjempe fyldig og god hver gang!
☆☆☆ Skrevet 7. februar 2010 #9 Skrevet 7. februar 2010 Dette er den gode, gamle norske langpannepizzaen, altså ikke noe tynn italiensk.. 1 pizza 2,5 dl kroppsvarmt vann (jeg bruker ofte termometer, har kjøpt et på Clas Ohlson som er kjempepraktisk) 1pk gjær 0,5 dl olje 2 ts salt 375g mel (veie er tryggere enn å måle nemlig) Elt GODT, jeg tar alltid deigen ut av bollen og elter den på benken til den er helt glatt. Det tar ikke lang tid når det er en så liten deig. Hev deigen på et lunt sted med plast over. Jeg har ikke et lunt sted og setter deigen derfor inn i steikeovnen som er forvarmet til 50 grader og deretter slått av. Kjevle ut direkte på smurt stekebrett. Stek pizzaen på 225 grader i 20 minutter. Om du lager to er det bare å doble ingrediensene, untatt gjæren.
Anonym bruker Skrevet 7. februar 2010 #10 Skrevet 7. februar 2010 Pass på å bruke lunkent vann. Om du bruker tørrgjær kan det godt være 40 grader. La deigen forheve til dobbelt størrelse før du klemmer/kjevler den ut. Min deig er alltid så løs at det er enklere å klemme den ut enn å kjevle den. La deigen begynne å heve igjen før du har på fyllet. Vær lett på hånden. Jeg likr også å ha i litt (ca 1/4) grov sammalt hvete og å bruke havsalt, ikke vanlig salt i deigen. Da synes jeg den blir mer smakfull.
Anonym bruker Skrevet 7. februar 2010 #11 Skrevet 7. februar 2010 4,5 dl mel 1,5 dl lunket vann 25g tørrgjær 1/2 ts salt 1/2 ss olje Denne pleier jeg å doble til fire pers...det er viktig å få den tynnest mulig,etter du har kjevlet den så stikker du i den med en gaffel-litt her og der. Da blir bunnen sprø,men ikke hard. Lykke til!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå