Gå til innhold

trenger fort hjelp!! driver å lager middag,og skal lage bearnaise sauce fra knorr/knoss, men har hevet esken så vet ikke hvor mye margarin,og melk(vann?) jeg skal ha? noen som har denne pakken stående i skapet som kan hjelpe meg?=)


Anbefalte innlegg

Skrevet

50 g smør

2,5 dl melk

koke i 3 minutter

Skrevet

100 g margarin og 2,5 dl melk :-) god middag!

Skrevet

100 g smør/margarin

2,5 dl melk

 

Skrevet

50 g smør og 2,5 dl melk er Toro det.

Knorr skal ha 100 g smør

Skrevet

Vel det er en knorr pakke jeg har.

Bearnaise med hvitløk står det på pakken

 

Har også en Toro pakke og der skal det være 75 g smør.

 

 

Jeg bruker som regel å kutte ut smøret og heller ha i mere melk.

Skrevet

Dere vet at det pulveret der ikke er i nærheten av å kunne kalles bearnaisesaus? Men det gjør kanskje ikke noe siden at det er så lett å lage? Men uansett, snart får de ikke lov til å kalle sausene sine for bernaisesaus fordi det er villedende markedsføring. Enhver som har smakt ekte bernaise vet hvordan det smaker.

Skrevet

Anonym 14.15 her.

 

Enig at det ikke er i nærheten av å lage ordentlig saus, men av og til har man rett og slett ikke tid.

 

Men er er oppskriften på en hjemmelaget bearnaise saus om dere vil prøve:

 

2-3 ss hvitvinseddik eller estragoneddik(jeg bruker den siste), 2 ss vann, 1 ts hvit pepper, en del tørket estragon og 2 finhakkede sjarlottløk.

Kok dette sammen på medium varme i et par min. Sil av løken om du ønsker det, eller la den være med.

 

Ta 3 romtempererte eggeplommer, bland med 2 ss vann + blandingen du har laget. Pisk over et varmt vannbad til det tykner. Tar 4-5 min.

300 gram smør, smelt dette og la det kjøle av litt. Hell av det hvite som skiller seg fra smøret.

 

Hell gradvis smøret over i blandingen din over et vannbad, men pass på så det ikke blir for varmt, da skiller det seg. Vips i vei, snart har du en tykk, god saus. Ta opp i mere estragon underveis, kanskje en liten klype sukker og litt Worchersersauce.

Skiller den seg, ta i litt kaldt vann.

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...