Gå til innhold

Bruker ikke nordmenn mandelmasse i fastelavensboller?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Får jeg kastet bollene etter meg hvis jeg har det i fastelavensbollene jeg skal servere på jobben neste fredag?

 

Altså: Bollebunn, en tynn skive mandelmasse, krem og bollelokk med melis på...

 

Det är ju så riktiga semlor skall vara...

Fortsetter under...

Gjest sug lut
Skrevet

Mye kulere med mandelmasse i nesten hva som helst, kan du si fra når det er servert? Nordmenn er ikke alltid spesielt oppegående.

Skrevet

nei nordmenn spise fastelavensboller med syltetøy og krem inni :)

 

også har jeg en genvariant (for å lure folk til å spise to) med krem og vaniliekrem inni :)

 

mandelmasse er jeg skeptisk til.

 

kanskje vi burde lage en fastelavensbollefest :D

Skrevet

Personlig synes jeg nordmenn generelt er mer oppegående enn medel Svensson... Men dere er jo litt sære når det kommer til mat. Litt skeptiske av dere kanskje er bedre å si. Men jeg har jo også fått med meg at dere kranglere skiller dere fra den gemene hop på en positiv måte.

 

Semlorna serveras kl 15 00 fredag 12/2 i kosekroken:) Diskussjoner og quiz på høyt nivå!

Skrevet

Aaaagrh! Denne dib som gå i stykker.... Alle innlegg går jo på kryss hele tiden.

 

Syltetøy på semlor?? Det går jo ikke an, hehe. Det er jo som å banne i kirken. Nei da, det er sikkert bra.

 

En bollefest hadde jo vært noe:))

Skrevet

hehe... seff går det ann :) nordby sine boller er også laget sånn :D

 

er mandelmasse digg?

Annonse

Skrevet

Ja det er digg. Du liker det dersom du liker marsipan..

 

Og Nordby teller ikke. De har ikke peiling på noe som helst, bortsett fra overprising:)

Skrevet

hehehe.. altså baker nordby (ser at forkorteslen min kan misforstås)

og de har forhåpentligvis peil på litt. ellers har du lurt meg godt de årene jeg jobbet der :P

 

marsipan er digg :) bollefest høres med ett enda mer fristende ut :)

Gjest sug lut
Skrevet

Men forstår jeg deg rett, mandelmassen er ikke bakt inn i bollene?

Skrevet

Jeg bruker mandelmasse i bollene når som helst! For å gjøre litt ekstra til fastelaven bruker jeg skiver av gullbrød :-)

 

(men det er klart,jeg er jo litt skapsvensk...)

Skrevet

Nei, den er ikke bakt inn. Man legger en skive mandelmasse under kremen. NamNam osv!

Gjest sug lut
Skrevet

Hehe, blond, vi burde invitere til bollemusbollefest, ja. Alle som har mental bollemus får slippe inn og bolle seg i kremen.

Annonse

Gjest sug lut
Skrevet

Bolletante Grusom,

Er mandelmasse tilsvarende det man kjøper i butikken for å lage kransekakemasse, eller er det noe annet?

Skrevet

Tror bølletante passer bedre.

 

Hmmm. Kanskje det ikke finnes mandelmasse i Norge? Man få kjøpt det i slike pølser. Jeg har faktisk ikke sjekket i butikken, har pleid å kjøpe det i sverige. Oj oj oj, kanskje hele planen min går i vasken dersom det ikke finnes. Har ikke veiene forbi Sverige heller.

 

Men man kan jo lage selv, er jo omtrent som marsipan...

http://www.recept.nu/1.122572/leila_lindholm/efterratter_godis/hemgjord_mandelmassa

Gjest sug lut
Skrevet

Joda, får det som kransekakemasse i bakeavdelingen i butikken, hvis det er det samme - i pølse, ja.

Skrevet

Flott, skal sjekkes ut! Danke schön.

Skrevet

Jeg var visst full av jug i går, jeg bruker aldeles ikke mandelmasse... men makronfyll som jeg baker inn i bollene!

 

-Nam, jeg trur jeg kjører fastelaven i morgen, neste uke er det jo så mye annet som skjer!

Skrevet

Min mor lager det slik:

150 g malte mandler

150 g melis

2 eggehvitter

 

Jeg bare kjøper ferdigpakke med makronfyll hvor man tilsetter en ss vann eller to, rører og vips - ferdig!

 

Blir vel det sammeosm mandelmasse da, bare to forskjellige navn?...

Gjest sug lut
Skrevet

Ferdigpakke blir nok min løsning også! Takk!

Skrevet

Sambo skal ha marsipan under kremen i fastelavensbollene sine =) det g\har han fra da han bodde i Sverige som barn =) Etter det MÅ han har bollene slik, ellers er det visst ikke fastelavensboller!!! JEg har aldri hatt annet enn krem og helst vaniljekrem også... (ikke så veldig glad i krem alene)

Skrevet

Ja til mandelmasse! Kanskje jeg skal gidde å lage i år, har alltid syntes at de er så kjedelige, de fastelavnsbollene..

Skrevet

Jeg har bollemus på alle måter, men jeg liker egentlig ikke boller og krem! Kan jeg lage fastelavensrullekake med marsipan og krem i stedet?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...