Gå til innhold

Har dere en favorittrett dere lager som er KNALL god?:) Trenger tips!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Kikker i kokebøker om dagen for å få litt inspirasjon.

Er lei av å spise mye av det samme!

Fant en carbonara oppskrift lenger nede på tråden her som jeg skal prøve snart:)

 

Noen som har noe annet de er gode på og som er GODT?:)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Trenger da oppskrift :)

Skrevet

her er "spesialiteten" min pitapizza. Ikke så veldig sunn, men knallgod!!!!

 

4 pitabrød

1 pk kjøttdeig

1 pose taco krydder

1/2 pose med sjampingjong

1 paprika

1 boks mais

1 løk (kan sløyfe denne visst du ammer)

1 lite stykke bacon

1 beger med creme fresh (vet det ikke skrives sånn :P)

kan bruke rømme eller kesam i stedet.

 

Stek kjøttdeigen og tilbered den med taco krydderet som beskrevet på posen. Stek bacon og bland det sammen med tacokjøttdeigen.

Stek sjampingjong, paprika, mais og løk. Ha så i begeret med creme fresh. Bland grønnsakene sammen med kjøttet.

Åpne pitabrødene og ha blandingen inni (fyll godt opp, det er mye fyll)

Strø over ost inni over fyllet og på toppen av pitabrødene.

Ha i stekovnen i 10-15min på 225grader :D

NAMM......

Skrevet

skulle klikke meg inn her å skrive kylling i norzola jeg også...hihi...den er magisk!!!

Skrevet

Fiskegryte!

 

ca 150gr hvit fisk pr pers.

 

oppskrift til 4voksne:

 

1rød paprika

1gul paprika

1/2 purre

2ss olje

2ss søt chilisaus

1dl grønnsaksbuljong

1 beger creme fraiche

2ss revet ingefær

 

Fres strimla grønnsaker i olje, tilsett buljong, creme fraiche, søt chillisaus og ingefær. Kok opp! Tilsett fisken og la det koke i ca 10minutter!

 

server med ris!

 

Genialt, enkelt og fantastisk godt!

 

Gjest irismor
Skrevet

Fikk en gang en oppskrift av Kjipe-Laila som vi gjorde litt om på og den er bare knallgod.

 

Legg champignoner i skiver og brokkolie i biter i en ildfastform.

Del kyllingfile i biter og stek, krydre med et godt krydder.

Legg kyllingbitene over i den ildfasteformen.

Hell 2 begre med cremefraiche i stekepanna (ikke vask den etter kyllingen). La det koke litt inn, så har du i 2 ss flytende kyllingbuljong (eller 1 terning som du smuldrer opp) og 1 halvmåne med blue castello og ha i litt krydder hvis du ønsker.

La blandingen koke opp og osten er smeltet. Hell så blandingen over i den ildfasteformen. putt formen i ovnen 225 grader i ca 30-45 min.

 

Server med ris og hvitløksbaguetter.

 

Vår 4 år gamle datter er helt vill etter denne retten.

 

 

Skrevet

Jeg lærte meg en ny i forrige uke som ble en øyeblikkelig favoritt her i huset:

Kylling med mangochutney

 

4 kyllingfileter

1 rødløk

1 grønn paprika

1 hvitløksfedd

smør

1/2-1 ts chili

1/2 dl mango chutney

3 dl fløte (kremfløte)

1 grønnsaksbuljongterning fint hakket

revet ost til toppen

salt&pepper

grov ris

 

 

 

*Brun kyllingfileten i smør og krydre med salt og pepper. Deles i ønskede biter.

*Legg kylling i ildfast form.

*hakke løk, paprika, hvitløk og fres alt i smør.

*Hell fløte, chili, mango chutney og buljong over løk, paprika etc og la det småkoke i 5 min.

*Ha over kyllingen, ost på toppen.

 

Gratineres på 225 grader i 15-20 min

Skrevet

Lager nesten samme!!!

 

Men bruker laks og har gulrot i i tillegg, det er også kanongodt.

 

Et tips er å kjøpe Rema 1000 sin pasta/wok laks, dette er 500 g ferdig oppskjært laks i passe små biter. Koster 39 kr

Skrevet

Fant et nytt tacokrydder her en dag: "Fahitas sizzeling mix" en slags saus som man heller over kjøttet når det er ferdig stekt... I den nye santa maria serien "red fusion) (vær obs på skrivefeil;-)

 

Strimlet svinekjøtt

Sånn derre sizzeling mix

Tacotilbehør (rømme - hot mat)

Pitabrød

 

Veldig sterk, men fantastisk godt! Sikkert godt med kyllingkjøtt også:-))

Skrevet

Noe så enkelt som hjemmelaget pizza - får alltid masse skryt for pizzaen min og den er veldig enkel å lage også.

Lager bunnen selv med mel, litt olivenolje, salt, litt hvitløkssalt, tørket oregano og basilikum, tørrgjær og lunket vann. (bruker ingen mål på dette, bare knæsjer oppi en bolle). Før heving smører jeg bakebollen med litt ilje og pensles oppå deigen. Setter til heving i 30-40 min inni i bakerovnen som jeg har satt på 50 grader og som jeg så slår av når jeg setter deigen inni til heving. (dette gjør jeg medall gjærbakst, og da blir den luftig og god).

 

Baker bunnen ut rett på bakepapiret så tynn som mulig. Skjærer av overflødig deig. Prikker med en gaffel og steker i ca 6-7 min på 225 grader før jeg tar på fyllet. da blir bunnen sprø og god.

Jeg har prøvd utallige pizzasauser og laget selv, men funnet ut at den aller beste er Coop sin pizzatopping! Den er knallgod og billig (10-11 kr glasset). Bruker ca 1 glass pr bunn. Strør over pittelitt salt og hakket opp litt fersk basilikum og oregano (bruker noen gang tørket også, det går helt fint;-)) før jeg legger på oppskjært skinke. Jeg skjærer opp en halv pk Gilde kokt skinke i firkanter og legger litt mer enn halvparten oppå pizzasausen. Rasper ost og legger på, og legger så resten av skinken oppå osten. Stek og NYYYYYT med en god salat til:-)

 

Det som er så greit med å lage pizzabunnen sånn, å steke den litt før fyllet kommer på, er ikke bare at den blir ekstra god, men at man kan lage den en stund på forhånd før en steker den med fyllet. Skal jeg ha besøk for eks, gjør jeg det ofte sånn - særlig hvis vi skal være mange.

 

Lager også en knallgod skinkepai.

 

Bunn:

200g hvetemel

2 ss vann

150g mykt smør

 

Smuldre smør og mel sammen og bland i vann til en jevn deig.

Smør en paiform med smør og dryss med mel. Trykk så deigen ut i formen og prikk med en gaffel før du pensler med vispet egg.

Stek på 200 grader midt i ovnen i ca 15 min.

 

Fyll:

3-4 egg vispes sammen med 2 dl melk, salt, pepper og gressløk.

Rasp ca 200g hvitost og bland i. Kutt opp en pk kokt skinke og ha i røren.

Hell over i paiformen før den stekes på 200 grader midt i ovnen i ca 45 min (du ser når den er ferdig, fyllen på toppen).

Serveres med en god salat.

 

Alltid en slager:-)

Skrevet

takk for masse gode tips!

 

her skal det skrives ut og prøves:): Takker!

Skrevet

Pizza med creme freische og spekeskinke:

 

Pizzabunn (lag som vanlig)

Kjevle ut på et bakebrett, smør på 3/4 boks med creme freische

Legg på 100 g. spekeskine

Strø over 1.stk finhakket rødløk

1 pk. pizzaost

 

Stekes i ovnen på 220 g. til osten er gylden.

 

Spises med ruccolasalat oppå pizzaen. Press litt fersk limesaft over.

 

Fantastisk godt!

Skrevet

Pizza med creme freische og spekeskinke:

 

Pizzabunn (lag som vanlig)

Kjevle ut på et bakebrett, smør på 3/4 boks med creme freische

Legg på 100 g. spekeskine

Strø over 1.stk finhakket rødløk

1 pk. pizzaost

 

Stekes i ovnen på 220 grader. til osten er gylden.

 

Spises med ruccolasalat oppå pizzaen. Press litt fersk limesaft over.

 

Fantastisk godt!

Skrevet

takk igjen!

 

Den pizzaen skal jeg jaggu prøve, mor di!

 

Pleier alltid lage den samme pizzaen med røs saus, kylling, bacon og sopp, så det er godt med nye impulser:)

Liker alt som skal inni og oppå også!

 

gleder meg allerede til å prøve.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...