Gå til innhold

Er fastelavensboller det samme som vanlige hveteboller, bare MED krem ved siden av?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Ja bare le dere, men jeg vet virkelig ikke dette...?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det kan det være. Hvis du googler finner du mange fristende bilder av fastelavensboller!

 

Det beste er å ha kremen inni bollene, da deler du dem på midten, har i krem, setter på lokket og drysser melis på toppen.

Skrevet

Det jeg liker med fastelavensboller, er å ha syltetøy og krem på. Nam nam...kjempe godt.

Skrevet

Ja jeg har googlet, og oppskriftene er da oppskrifter på vanlige boller så vidt jeg kan se...?

men da er det altså vanlige boller med krem inni/ved siden av.

 

Skrevet

Tusen takk for svar. Trodde jeg skulle bli ledd nedenom og hjem her... :-)

Skrevet

I utgangspunktet er det ikke vanlige hveteboller, uten at jeg har den riktige oppskriften her. Men kremen skal være inni.

 

Skrevet

Jeg forbinder fastelavensboller med hveteboller delt i to, legg en spiseskje eller to med krem på underste del av bollen, legg på øverste halvdel oppå og strø melis på toppen.

Skrevet

Jeg fyller alltid bollene med makronfyll for de stekes og så når de er kalde deles de på midten og har i krem. Drysser melis over.

 

Når er det fastelaven i år?

Skrevet

Ingen som har litt syltetøy på bollene? Hører at dere bare har krem. Jeg elsker å ha litt syltetøy, i tillegg til krem. Hørt at det er den 14? Vet ikke helt.

Skrevet

Noen steder i landet kalles dagen for '"bollesøndag" og det serveres boller i alle mulige varianter, f.eks kremboller, boller med fyll av makron eller eggekrem, Berlinerboller, kanelboller osv. Det er bare å sette igang å lage sine egne tradisjoner av de beste barndomsminnene og nye innspill av det man liker best.

Skrevet

Man skal vel flotte seg litt ekstra til fastelaven, det er jo siste spisefest før fasten om jeg ikke husker helt feil..

 

Derfor skal bollene lages med skikkelig meierismør og ikke margarin, gjerne med makronfyll osv.

 

Jeg lager helt vanlige boller, og fyller med litt rørt jordbærsyltetøy og krem. Er egentlig ikke så glad i krem, men må ha en på fastelavenssøndagen..

 

I år er jo fastelavenssøndagen på samme dag som morsdag OG valentinesdagen, så vi får kanskje bake en kake også :)

Skrevet

Her er fastelavensboller smultboller.

Skrevet

Moren min pleide å ha syltetøy og krem inni, og smelta sjokolade på toppen. NAM NAM!

Skrevet

Verdens beste bolle deig fikk jeg av min mormor, og den slår alltid ann:) deler den gjerne, bruker den til ALT:) boller, fastelavesboller, snurringser, skolebrød etc...

 

200 g smeltet smør

6 dl melk

1 pk tørr gjær

2 dl sukker

og "passe" med mel.

deigen skal slippe fra bollen men skal være "klissete", den henger ikke på bordet når du triller ut...

Husk å hev i minst 45 min før utforming:)

(du kan bruke 1 ts kardemomme også, men det liker ikke vi....)

 

 

lykke til:)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...