Gå til innhold

Pjuh! Da har jeg skrevet middagsliste for en hel mnd. Om noen trenger litt inspirasjon =)


Anbefalte innlegg

Skrevet

Skal prøve å stramme inn på matbudsjettet, så da er det greit å handle kun 1 gang i mnd. og fylle på med brød, grønt og melk 1 gang i uka.

Krever litt planlegging. Hjernen er tømt for ideer =)

 

Mandag : Seibiff m poteter og grønnsaker

Tirsdag: Tomatsuppe (pose) med kalkunpølse, makaroni og egg

Onsdag: Hjemmelaget sur-søt svin

Torsdag: Røkelaks salat i pitabrød

Fredag: Pasta carbonara

Lørdag: Taco

Søndag: Hjemmelaget kjøttpudding

 

Mandag: Hjemmelaget kyllingsuppe

Tirsdag: Fiskekaker i brunsaus

Onsdag: Omelett med ost &skinke, salat

Torsdag: ovnsbakt Laksefilet

Fredag: Blomkål og brokkoligraten med kalkunpølse

Lørdag: ut å spise

Søndag: Wok med kylling

 

Mandag: Hjemmelaget fiskesuppe

Tirsdag: Kyllingfilet med potetbåter, bernaise og salat

Onsdag: Hjemmelaget tomatsuppe m kalkunplse, makaroni og egg

Torsdag: Fiskegrateng

Fredag: Hjemmelaget Pastasalat

Lørdag: Grøt på dagen, wok med svinestrimmler på kvelden

Søndag: Spise borte

 

Mandag : Fiskeboller

Tirsdag: Pasta italia

Onsdag: hjemmelaget blomkål og brokkolisuppe

Torsdag: Fisk

Fredag: Kylling med hjemmelaget saus og potetbåter, brokkoli

Lørdag: Lasagne

Søndag: Åpent

 

 

Noen oppskrifter:

Hjemmelaget kyllingsaus:

http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift20203.asp

 

Kremet fiskesuppe:

http://www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=12190

 

Gratinert blomkål og brokkoliform:

http://www.meny.no/Frukt-og-gronnsaker/Gronnsaker/Brokkoli/Gratinert-blomkal--og-brokkoliform/

 

Hjemmelaget tomatuppe

http://www.pratekompaniet.net/forum/showthread.php?t=43078&page=5

 

Pasta italia

http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift2118968271.asp

 

Pasta carbonara

http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift2638.asp

 

Kyllingsuppe

http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift2118969235.asp

 

Sur-søt svin

http://forum.snartgravid.com/showthread.php?t=37590&page=2

 

Pastasalat:

1/2 boks crem fresh (lettere)

1/2 pk. majones

1 dl. matfløte

2 fedd presset hvitløk

-røres sammen

1 pk. smårett skinke (200g)

1/2 paprika i biter

Like mye purre, finhakket

1/2 boks mais

1 ts pepper

ca 1/2 pk fullkornsskruer eller penne, avkjølt

Alt blandes godt

(Saltes til voksne ca 1/2 ts.)

 

Woksaus:

2- 4 ss Piri pirisaus og 3 dl matfløte over det du har wokket.

Bruker nuddler i, og bruker også kraften fra dem.

NB! HOT!

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Her er vår liste:

 

Uke 1

 

Mandag: Fiskegrateng med poteter, blomkålblanding

Tirsdag: Betasuppe (potet, gulrot, kålrabi, sellerirot, purre, kål/selleri)

Onsdag: Tandoorikylling

Torsdag: Fiskekaker med poteter og amerikansk blanding

Fredag: Kyllingfilet i sursøt saus med ris

Lørdag: Kyllingfilet med båtpoteter og salat

Søndag: Lasagne med salat

 

Uke 2

 

Mandag: Spaghetti med kjøttsaus

Tirsdag: Hjemmelaget fiskesuppe

Onsdag: Pølsegrateng av amerikansk blanding, hvit saus og makaroni, med potet og smeltet smør

Torsdag: Fiskeboller i hvit saus med poteter og raspete gulrøtter

Fredag: Taco

Lørdag: Hjemmelaget pizza

Søndag: Svinestek med poteter, brun saus, surkål og rødkål.

 

Uke 3

 

Mandag: Lapskaus med pølse

Tirsdag: Fiskepinner med blomkålblanding, poteter og smeltet smør

Onsdag: Kjøttkaker med brun saus, potet og kål/gulrotstuing (Tyttebærsyltetøy)

Torsdag: Pannekaker

Fredag: Pitabrød med kyllingstrimler, salat og dressing

Lørdag: Biffsnadder med champignon, paprika, løk, pommes frites, salat og bernaise.

Søndag:Kyllingfilet med skysaus, ris og kokte gulrøtter

 

Uke 4

 

Mandag: Wokblanding med svinestrimler og ris

Tirsdag: Fiskepudding med råkost og poteter

Onsdag: Tomatsuppe med egg

Torsdag: Laksefilet med agurksalat, potet og rømme

Fredag: Taco

Lørdag: Hjemmelagde burgere

Søndag: Finnbiff med viltblanding og potetmos

 

Veldig greit å ha planene klare!

Skrevet

Tusen takk for tips! Sliter alltid med å finne ut hva vi skal ha til middag... Det er veldig fornuftig å planlegge for en stund om gangen, bare alt for sjelden det blir gjort her. Jeg får prøve å la meg inspirere til å starte en ny og bedre hverdag:)

Skrevet

Sukk, hadde jeg bare hatt plass til en ordentlig fryser, så....

Her er det trangt om plassen, så har kun en sånn liten sprekk øverst i kjøleskapet som er fryser...Ikke så lett å handle inn mye i forveien da, gitt...

Men takk for noen aktuelle tips, uansett...

Skrevet

Takker. Er litt matlei for tida og fikk et mat-ideèr der. Ukeslister og månedsliste er faktisk ikke så dumt. har jo blitt litt vant nå når jeg ikke har kunnet kjøre på 3uker.

Så har skrevet handleliste og planlagt middager for hele uka, så får strekke det endra lengre.

 

Lagde forresten en nydelig rotmos her om dagen jeg slenger med oppskrifta på her:

 

1 middels kålrot

2- gulerøtter

En liten eller halv sellerirot ( kan sløyfes)

Noen poteter, gjerne mandel poteter

Ca 75g meierismør

ca 1- 1/2 dl matfløte

smake til med revet muskattnøtt, litt salt og pepper

 

Nydelig til både pølser og saltkjøt og potetball...

 

Skrevet

jeej :) dette innlegget kunne ikke ha kommet på et bedre tidspunkt ;)

skal for første gang skrive handleliste og handle for en måned imorgen. se om vi klarer å spare noen tusenlapper på matbudsjettet på den måten.

 

så tusen takk for gode middagstips dere som la ut deres liste.

 

noen som handler for en måned om gangen som vet hvor mye dere sparer per mnd på å handle stort?

Skrevet

Som miljøterapeut som setter opp menylister i samarbeid med brukere, så var dette veldig kjekt å ha. Jeg skal printe ut og bruke som eksempler på matretter, for her var det retter som jeg ikke har komt på.

Det blir ofte 3 ganger kjøttkaker og 6 ganger laks på 4 uker i menylistene våre. :-)

Skrevet

Flott liste:-) Dytter denne så flere får den med seg:-)

  • 3 uker senere...
Skrevet

imponerende må jeg si! Hvordan ser handlelista deres ut? Det lurer jeg på =)

Skrevet

Så flinke dere er!! Dette var til inspirasjon, takk!!=)

Skrevet

Handler 1 gang i uka vi da og lager meny fra uke til uke. Denne uka er det:

 

Mandag: Ovnsbakt torsk med pesto og pasta

 

Tirsdag: Kjøttboller med tomatsaus, squash og pasta

 

Onsdag:Gratinert kylling med pesto,tomater og mozarella med ris

 

Torsdag: Ostegratinerte pølser med middelhavgrønnsaker

 

Fredag: Hjemmelaget pizza med parmaskinke, mozarella og søltørkede tomater.

 

Lørdag: Biff med blåmuggost,potetskiver og ovnsbakte tomater

 

Søndag:Ovnsbakt laks med asparges og agurksalat.

Skrevet

når i alle dager har dere rester egentlig?? Blir vel rester av sånne middager støtt og stadig?

Skrevet

Tusen takk for lister og oppskrifter! Disse skal jeg jammen benytte meg av! Herlig! :)

 

Også MÅ jeg bare kommentere.... det var fryktelig få fiskemiddager her!

Jeg ser at du har to ganger i uka, Libido- men jeg så samlet på alle listene.

Jeg skal ikke skryte på meg fiskefylte ukesmenyer jeg heller da... ;)

 

Nå skal vi ut og kjøpe masse middag! :)

Skrevet

Eventuelle rester blir med i matpakke til barna, med meg på nattevakt eller min mann til lunch :)

Skrevet

Jøss for et arbeid du har gjort!

 

Mange gode tips her! Kan jeg spørre om hvilken piri piri saus du bruker i woksausen din?

Skrevet

Den kjøper jeg på ica maxi. Heter Wellington's. Knall god =)

 

til deg som lurte på rester: Vi har gått over på lavkarbo (etter vi skrev denne planen, så vi fjerner potet, ris, mel osv i rettene) Da er det veldig kjekt med rester i matpakkene =)

 

Vi begynte denne mnd med å handle 1 gang i mnd. + 350 kroner hver mandag til melk, grønnsaker, frukt osv.

Sparer veldig mye penger på å gjøre det slik har vi funnet ut =)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...