Gå til innhold

Hvordan lage en knallgod BIFF STROGANOF til 10 personer?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Skrevet

Ingredienser

2 kg biffkjøtt i strimler

2 ½ stk hakket løk

5 ss smør til bruning

2 ½ ts salt

1 ¼ ts pepper

5 ss tomatpuré

250 g frisk sjampinjong

2 ½ dl kjøttkraft

5 dl seterrømme

10 ss lettrømme

10 skive syltede rødbeter

10 skive sylteagurk i skiver

Slik gjør du:

1. Skjær kjøttet i store strimler, (0,5 x 6 cm). Brun kjøtt og hakket løk i smør.

 

 

2. Legg kjøttet over gryte og tilsett salt og pepper. Tilsett tomatpuré. Skjær sjampinjong i skiver og ha denne over i gryten. Tilsett kraft og rømme og la retten koke noen minutter.

 

 

 

Anrett Biff Stroganoff på tallerken eller i en skål. Legg på en spiseskje rømme, rødbeter og sylteagurk per porsjon. Serveres med potetstappe, eventuelt med ris.

 

 

Skrevet

Tusen takk! Er det mulig å drite seg ut på denne retten? I såfall vil jeg gjerne vite om fallgruvene:-). Dette holder ti 10 personer? Ikke salat ved siden av, siden det er sylteagurker og rødbeter?

Skrevet

Jeg ser ikke paprikaen i denne? Det bør være med. Hiv i 3-4 paprika (kuttet i strimler/terninger) 3-4 minutter før servering. Gjerne rød, gul og grønn. Fine farger og god smak.

Skrevet

Det skal da ikke være paprika i Biff Strognoff! Det hadde kanskje blitt godt, men da hadde vært en gryterett som ligner på Biff Stroganoff.

 

Synes oppskriften så grei ut. Bare husk på å bruke mørt kjøtt, det skal være ordentlig biffkjøtt, ikke trevlete greier som må koke lenge. Ekte Biff Stroganoff er godt, kantine/veikro-varianter er som oftest fæle greier.

Skrevet

Denne er idiotsikker og har virkelig gått sin gang i vennekretsen :-)

 

2 kg kjøtt

3 store løk

1 kg champignon

3 store røde paprika

3 lettrømme

3 kremfløte

3 bokser tomatpure De smale der er ca 5 cm høje.

 

brun kjøttet, løket og champignonet. (gjør det av flere gange)

 

ta alle ingredinserne i en gryte og la det små koke i 1 - 2 timer

 

Helt utrolig nydelig

 

 

Jeg serverer med ris og en deilig salat

Annonse

Skrevet

Sologsommer: ikke noe buljong/kraft? Er liksom litt redd buljong/kraft, jeg. Skulle gått husmorkurs:-)

 

Skrevet

Nei dette er alt. Smak til med salt og peber.

 

kjøttet bliver utrolig mørt og det får en flott farge av paprikaen (den koker nesten væk)

Skrevet

Kremfløte, og ikke matfløte?

Skrevet

jeg pleier og bruke kremfløte da jeg har prøvet at matfløten skiller sig (det har været i andre retter)

Skrevet

Ok, fru Sjefskokk:-). Hvis det smaker godt, så stoler jeg på deg:-)

 

Skrevet

Det lover jeg dig!!!!

 

Lykke til :-) men husk og la det stå og simre (er det norsk??) i 1 -2 timer

Gjest irismor
Skrevet

Jeg bruker Toro sin pose og bruker en hel boks lettrømme og en liten boks tomatpure (hermetisk) og krydrer litt. Har også oppi litt skivet champignon.

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...