Gå til innhold

salt pålegg


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Hei du!

 

Jeg skrev om dette for en liten stund siden. Jeg ringte nemlig en ernæringsfysiolog hos Opplysningskontoret for Kjøtt. Liker salami selv - og i disse tider er det noe av det eneste som vil ned.

 

Fårepølsen ville jeg ha holdt meg unna, da listeria liker seg godt i den type kjøtt (da må den være gjennomstekt i så fall - eks pizza). Men salami er etter det ernæringsfyiologen (ekspert på mat og bakterier og biokjemi) fortalte ikke utsatt for listeria (kjøttet er for salt og ikke utsatt for smitte i samme grad + prosessert på annen måte). Gilde og Grillstad og de store produsentene har veldig strenge rutiner så ville ha holdt meg til dem (ikke småskala). Hos Gilde og Grillstad skal imidlertid kjøttet allerede være nedfrossent som gjør at det er behandlet på riktig måte for oss som er gravide. Men for å være helt sikker (i tilfellet deres rutiner har sviktet): bør du fryse ned salmikjøttet i minimum 2 dager på minst -18 grader. Toxmo klarer ikke overleve det og vil dø.

 

Ernæringsfysiologen hadde selv gjort det med to av sine svangerskap. Jeg er veldig nøye men gjør dette selv og stoler ikke nok på legene og jordmødrene på dette området, men ernæringsfysiologer er eksperter på området. Det er også det som stort sett jobber på Mattilsynet med disse sakene. Så derfor er jeg helt trygg på at det er ok å gjøre, men her må du finne ut hva som passer for deg. Er du fremdeles nervøs så kan du jo vente til du er ferdig med graviditeten.

 

=O)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...