Lenelill Skrevet 21. januar 2010 #1 Del Skrevet 21. januar 2010 Hei folkens, For mange år siden, fikk jeg en bok i heimkunnskapen som het "Fra boller til burritos", kokebok for ungdom utgitt av helsedir. om jeg husker riktig. I denne var det en super god oppskrift på klippekrans. Det var en grunnoppskrift på fin hvetedeig, og så videre på denne klippekransen. Brukte å lage denne hele tiden i årevis, men nå er boken forlagt og ingen andre oppskrifte blir like god som denne.. Er det noen som tilfeldigvis har boka liggende, og hadde hatt tid og energi til å skrive denne ned til meg her? Hadde satt uendelig stor pris på dette:-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Guttebaby-august Skrevet 21. januar 2010 #2 Del Skrevet 21. januar 2010 Hei!! Her er oppskriften på Klippekrans: 1 porsjon søt grunndeig (kjevledeig) Fyll: 2 ms myk margarin 2 ms sukker 1 ts kanel I stekeovn: 220 grader C i 15-20 min. på nederste rille 1: Elt ferdigheva deig lett og trill ei ca. 20 cm lang pølse 2: kjevl pølsa til et rektangel på ca. 25x50 cm 3: smør et tynt lag myk margarin utover leiven og strø på et jevnt lag med sukker og kanel 4:Rull deigen fast sammen til en pølse fra langsiden og legg den med skøyten ned på en smurt bakeplate 5: Klipp dypt i kransen m ca 1 1/2 CM MELLOMROM OG BØY BLADENE VEKSELSVIS TIL HØYRE OG VENSTRE 6:hev klippekrransen under plast til dobbel størrelse eller til et lett fingeravtrykk går sakte tilbake 7 dusj eller pensle med vann like før steking 8: pensl kransen med melk etter steking og avkjøl på rist. Dette var det som stod i den boken Klem Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
vvv85 Skrevet 21. januar 2010 #3 Del Skrevet 21. januar 2010 jeg har den 50g smør 25g gjær 2 dl lunken melk 1/2 ts kardemomme ca 5 1/2 dl hvetemel fyll: smør kanel sukker. stekes på 220 `c i 20 min nederste rille syntes det er den beste oppskriften selv..baker den hver helg..hihi kos deg masse Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lenelill Skrevet 21. januar 2010 Forfatter #4 Del Skrevet 21. januar 2010 Å tusen takk dere:-) Tror jammen jeg skal slenge en i ovnen i kveld, så blir samboen gla når han kommer hjem fra dobbelt arbeidsdag... Hva kan man ikke bruke denne siden til:-))) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå