Lenelill Skrevet 21. januar 2010 #1 Skrevet 21. januar 2010 Hei folkens, For mange år siden, fikk jeg en bok i heimkunnskapen som het "Fra boller til burritos", kokebok for ungdom utgitt av helsedir. om jeg husker riktig. I denne var det en super god oppskrift på klippekrans. Det var en grunnoppskrift på fin hvetedeig, og så videre på denne klippekransen. Brukte å lage denne hele tiden i årevis, men nå er boken forlagt og ingen andre oppskrifte blir like god som denne.. Er det noen som tilfeldigvis har boka liggende, og hadde hatt tid og energi til å skrive denne ned til meg her? Hadde satt uendelig stor pris på dette:-)
ma:) Skrevet 21. januar 2010 #2 Skrevet 21. januar 2010 Er lærer på ungdomsskolen i bla heimkunnskap, så har boka liggende her. Klippekrans: Deig: 1/2 pk gjær 50 g myk margarin 2 dl lunken melk 3 ss sukker 1/2 ts kardemomme ca 5 1/2 (330 g) hvetemel. Fyll: 2 ss myk margarin 2 ss sukker 1 ts kanel Lag gjærdeig. Ikke elt for lenge, for da blir deigen vanskeligere å kjevle ut. Trill til ca 20 cm lang pølse, kjevle til ca 25x50 cm. Ta på smør, sukker og kanel. Rull sammen til pølse og legge som krans på stekbrett. Klipp med ca 1 1/2 cm mellomrom og legg "bladene" vekselvis til høyre og venstre. Etterhev. Pensle med vann før steking og med melk rett etter steking. Står i boken at den skal stekes på 220 grader i 15-20 min på nederste rille, men mener å huske at det er vel høy temperatur og at det er bedre med 200 grader og kanskje litt lenger steketid.
blid frøken :) Skrevet 21. januar 2010 #3 Skrevet 21. januar 2010 Hei du. Den boka har jeg ja. (Er mat og helselærer på ung.skolen ) Fin grunndeig 1/2 pk gjær 1 ss smeltet marg 2 dl lunkent vann/melk 1/2 ts salt ca 5 dl (300 g) hv.mel Søt grunndeig 1/2 pk gjær 50 gr smelta smør 2 dl lunka melk 3 ss sukker 1/2 ts kardemomme ca 5 1/2 dl hv.mel Kringla skal stekes på 220 grader i 15-20 min Lykke til!
Lenelill Skrevet 21. januar 2010 Forfatter #4 Skrevet 21. januar 2010 Mange tusen takk begge to - supert! Så skal det bakest! :-))
sandra84 Skrevet 21. januar 2010 #5 Skrevet 21. januar 2010 Ååå denne husker jeg også, brukte å lage den masse, så skriver av denne oppskriften ))
Tabitha Skrevet 21. januar 2010 #6 Skrevet 21. januar 2010 I min skoletid het det bladkrans, men kanskje ikke nå lenger :-/
Lenelill Skrevet 21. januar 2010 Forfatter #7 Skrevet 21. januar 2010 Er nok det samme...men mener de kaller den klippekrans i boka, men det spiller jo egentlig liten rolle - så god og dekorativ også... mmm...gleder meg til å hive en i ovnen!
*SmurfeMamma* Skrevet 22. januar 2010 #8 Skrevet 22. januar 2010 hehe, den boka har jeg også,.... lillebroren min hadde den i heimkunskapen på u-skolen, også fikk jeg den da han var ferdig:) fin bok det:) gode vafler i den også<
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå