Gå til innhold

Hva kan jeg ha som tilbehør til biff?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Smørstekt campinjong med cayennepepper + 1 ss creme fraiche eller rømme legges i en uthullet bakt ovnstekt tomat.

Hakkede hvitløk i uthult tomat.

Asparges

 

Pomme noisette, fløtegratinerte poteter, pommes frites, bakt potet..

 

peppersaus, barneisaus eller roquefort saus.

 

Annonse

Ikke rette tråden å gå innom! Herregud så sulten..

 

Men, jeg har faktisk noen grunnleggende bifftips i mail(utboksen vel og merke;) ) som jeg tidligere har delt med en venninne som virkelig trenger alt inn med skje, tenkte jeg kunne dele de med deg/dere:

 

Kjøp biffen en god stund før du skal servere den, slik at du serverer den rundt utløpsdato (da er den mørest. Kanskje for sent i dette tilfellet, men til neste gang;) ).

Når du først kjøper biffen, kjøper du også med deg maldonsalt eller lignende, dersom du ikke har det.

Legg biffen på rist med bakepapir over, i kjøleskapet. Se til biffen, bytt bakepapir av og til. Jeg pleier å gjøre dette en-to dager før servering.

En time før steking: ta ut biffen, la den ligge i romtemperatur.

En stundt før steking(nja, ca. kvarter før): krydre biffen med salt og pepper, gni det litt inn.

 

Stek i en oppvarmet(!!) panne, i smør og evt. litt raps- eller solsikkeolje.

Stek enten ferdig i pannen(til det pipler ut kjøttsaft på toppen, snu den, til det pipler ut kjøttsaft igjen), eller brun den i pannen(for å lukke porene), og fortsett stekingen i ovn. Anbefaler å steke i ovn dersom du skal steke til mangen.

 

Tilbehør: (Ikke alle på en gang, vel og merke)

- stekesjy (nam! Ha i ett par dråper soppekstrakt, fantastisk)

- soppstuing (Kan godt ha litt stekesjy i denne)

- stekt asparges

- stekt bifftomat

- maiskolber

 

Poteter velger du best selv, jeg pleier å variere mellom fløtegratinerte, saltkokte og hasselback.

 

Saus velger du også best selv, litt etter hvor mye stekesjy du har, og hvilke poteter du har. Har du for eks. mye stekesjy og fløtegratinerte poteter er det ikke sikkert du trenger noe mer saus. Saltpoteter krever endel saus.

Lag hjemmelaget saus! Blir ett helt utrolig mye bedre resultat, selv om det kanskje ikke er så enkelt(tenker spesielt på bernaise).

 

Server på varme tallerer, med skikkelig bestikk til.

 

Lykke til!

Annonse

Herregud nå trur jeg det er dags å finne senga for makan til hovrdan jeg feilleste overskriften din HI hahaha.

jeg leste

 

" lurer på hva som kan ha ført til at jeg ble bifil"

hahahaha, er det mulig??:o)))

 

Men sånn til spørsmålet ditt. Jeg synes det er kjempegodt med brokkoli eller dampet asparges. En god grønnsallat, peppersaus og hvitløksbrød hører også til.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...