Gå til innhold

hemmelig ingrediens, i kalkun saus?


Anbefalte innlegg

Skrevet

noen som vil røpe deres hemmelige ingrediens i kalkun sausen til ikveld??

 

jeg sier bare kraft... og MYE fløte :-D

Fortsetter under...

Skrevet

Skal ikke ha kalkun i kveld, det hadde vi en dag tidligere. Men jeg bruker alltid en liten teskje balsamico eddik, litt sitronsaft og sukker. Samt kraft og fløte el Creme Fraiche ja.

Skrevet

sukker har jeg og i.... helt til slutt... for å runde av smaken.. balsamico har jeg ikke tenkt på... men kikkoman... det er d noen som bruker...

 

HI

Skrevet

Lage god kraft så klart, som trekker med løk og gulrot. Også ripsgele i sausen! nam

Skrevet

Kraft, fløte og en slump god konjakk.

Annonse

Skrevet

Litt sent svar, men til neste gang: Kraft, litt fløte, koke leveren og mose den gjennom en sil(blir nydelig i sausen) og brunost, to-tre skiver. Prøv og bli kjent for god saus!

Skrevet

Brunost hører ikke hjemme i kalkunsausen, beklager.

Skrevet

har flere og har alltid fått masse skryt for sausen.

for det første bruker jeg kokekraft fra innmaten og stekesjy fra kalkunen.

stekesjyen er spekket med aromaer fra stuffing, kalkun og krydder og smør siden jeg bruker eple og rosinsuffing (oppskrift fra prior) og pensler kalkunen med smeltet smør med masse deilig krydder i mmm

i tillegg kommer en putt fløte, sprøstekte kantareller, hakket innmat fra fuglen, en god dæsj rødvin, geitost og litt til :)

 

sausen er himmelsk!

Skrevet

tihi...HI her...

 

Jeg får alltid skryt for sausen min.. også i år :-D

Lurte bare på hva dere gjorde for å lage en magisk saus ;-) :-) :-)

 

Mange gooooe tips her altså!!

Skrevet

Ja, masse gode tips. Og brunost er heeelt nydelig i kalkunsaus, helt sant! Det har jeg og min mor også i!

Skrevet

Et par skiver brunost, en dæsj rømme og en dæsj sennep. Nam..

Skrevet

hadde i et par skjeer morsmelk i romjula... fikk kjempeskryt for smaken :)

Annonse

Skrevet

ananas saft, et must:)gjør den litt syrlig, ellers fløte kraft , bulljong

Skrevet

kryddersmør! sånn små firkantete esker fra tine, den med kryddersmak :)

 

har aldri lagd kalkun selv, men var hos søsteren min og spiste igår, og hun hadde kryddersmør i sausen. var visst et "hett" tips blant drevne husmødre der hun bor :))

 

og sausen var rågod! :))

Skrevet

Smør, kraft, fløte, litt rømme, raspet eple, krydder.

 

Kan også være godt med brunost.

 

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...