Gå til innhold

gravid og mascarpone?


Anbefalte innlegg

Hei:)

Vurderer å forsåke å lage tiramisu til dessert nyttårsaften, og ser det skal være mascapone i den... har googlet litt, og ser ut som at den skal være trygg, ser det vel på pakken tenker jeg, men kjekt å vite om jeg må finne på noe annet FØR jeg står i butikken og handler ost... :)

 

tar forøvrig gjerne imot god oppskrift om noen her tilfeldigvis skulle ha en... ;)

 

Ser også at grunnen til at man fraråder gravide å spise tiramisu er at det som regel er alkohol i den.... men jeg tenker at det neppe kan skade siden det kun er et par spisesjeer likør det er snakk om i oppskriften jeg fant i alle fall...!! :)

 

 

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141190071-gravid-og-mascarpone/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei!

Alkoholsen kan en jo bare droppe, blir like godt uten:)

Det eneste du må passe på er at den er laget av pasturisert melk:)

Gravide skal helst ikke spise produkter laget av upasturisert melk.

Og ikke spis så store porsjoner med tanke på at kjeksen skal dyppes i sterk kaffe, For mye koffein er heller ikke bra:)

Det er iallefall det jeg har lest og fått beskjed om, men er jo ikke sikkert det er noe problem:)

 

Takk takk, ja det er er nettopp det jeg lurer på, om melka er pasteruisert... er vel mulig det er noen som er det og noen som ikke er det... avhengig av produsenten.

 

Det med store porsjoner er ikke noe problem, blir kvalm av søtsaker og mektig mat, så blir nok bare en liten smak på meg... derfor tenkte jeg å like godt slå til med likør også, men om det har lite å si for smaken så dropper jeg det likevel:)

Bakpå pakka under innhold skal det stå om melken er pasturistert eller ikke i henhold til EØS reglene. Så det er egentlig veldig greit for gravide å se hva vi ikke skal spise av meieri produkter eller ikke :)

 

For en egen twist på tiramisuen kan du jo tilsette en skvett appelsin saft sammen med kaffen for å få litt sitrus smak? Eller du kan bruke en god sjokolade som du river imellom lagene isteden for kakao? Da får man en litt annerledes smak uten å tilsette likør:)

Lykke til med tiramisuen- det er verdens beste dessert;)

Nå har jeg akkurat laget den etter en oppskrift jeg fant, og mascarponen jeg kjøpte var med pasteruisert melk:)

 

Vil bare takke for rådene ovenfor likevel, appelsin og/eller sjokolade hørtes godt ut, skal prøve det neste gang, helt klart :) Har jo smakt tiramisu på div. restauranter, og det virker som det er like mange oppskrifter som restauranter omtrent;) Får bare være hobbykokk å finne den vrien man syns er best sjøl :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...