Gå til innhold

Blir ribba best ved å steke den med svoren ned (med vann) i en halvtime først, eller ved å kun steke med svoren opp hele tiden?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Det finnes jo to (sikkert fler) oppskrifter på å steke ribbe. Hva gir garantert sprø svor. Skal nemlig steke ribbe for første gang og har en meeeeget kresen samboer som mener at KUN moren sin ribbe er best.. Nerver!!

Fortsetter under...

Skrevet

Driiit i snuingen.Det blir bare styr..Går helt fint uten.Trikset er å la den stå lenge nok uten å ta den fordi man tror den blir svidd.Bruk tid til å følge med på slutten.Lykke til!

Skrevet

Har lurt veldig på dette selv.. Samboeren min ELSKER ribbe så jeg har allerede laget det to ganger siste uken. Hehe..

 

Første gangen dampet jeg med aluminiumsfolie med svoren OPP i 45 min, deretter uten folien i litt over en time. Da ble ca halvparten av svoren sprø, resten måtte jeg styre litt med grillen for å få til.

 

Andre gangen dampet jeg med aluminiumsfolie med svoren NED i 45 min, og så stekte uten folie i litt over en time. Og denne gangen var det kun to bittesmå ruter med svor som ikke ble sprø. :)

 

Så jeg merket stor forskjell, alt gikk mye lettere når svoren lå ned først.. (Første gang jeg lagde ribbe for to år siden gjorde jeg også det, og det ble perfekt.) Samboeren mente også at svoren ble best når den hadde ligget nedover..

 

Lykke til! Hvis du instiller deg på at du skal få det til så går det helt sikkert bra, det er enklere enn du tror. :)

Skrevet

Jeg damper den alltid med svoren ned en halvtime først.

Har den på rist med langpanne under etterpå, og pensler den jevnlig med kraften. Kraften bruker du også til brun saus:)

Sett evt på grill di siste minutter...men følg godt med da!

Lykke til:)

Skrevet

Vi steker med svoren ned i 1 time, også resten av steketiden opp. Blir alltid sprø og god svor:)

Annonse

Skrevet

Har alltid svoren ned i vann med aluminiumsfolie over først og det blir alltid perfekt resultat.

Skrevet

Hvor lenge med svoren ned med folie over? Og hvor lenge med svoren opp?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...