* 5 om dagen * Skrevet 20. desember 2009 #1 Del Skrevet 20. desember 2009 jeg skal til å lage det nå, har en kilo medisterdeig, men jeg liker å ha i litt kjøttdeig også, så jeg halvblader, 1 kilo av hver. men det er det ingen oppskrift på, så lurer på om jeg kan doble krydder,og det andre,siden jeg har dobbelt av deig til oppskriften. eller noen som har oppskrift?? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141161466-er-det-noen-her-som-lager-medisterkaker-selv/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
camilla^ Skrevet 20. desember 2009 #2 Del Skrevet 20. desember 2009 Har ingen oppskrift. men når jeg har 1kg kjøtt har jeg 1egg som jeg blander inn, sammen med salt, pepper og revet muskat. (har løk i av og til, mamma mener jeg ikke skal ha, men jeg husker aldri når jeg lager så det blir med og uten) Så har jeg noen spiseskjeer med melk, før jeg blander inn potetmel. tar i litt og litt, slik at jeg til slutt har en masse som kan formes lett med en skje i håndhulen, da er den ferdig. Stekes godt, og så haes de i en kjele. Fettet i stekepannen kokes ut med vann og helles over medisterkakene. SÅ heller jeg over mer vann så det dekker kakene. Dette står og koker i noen timer. Så lages sausen med maizenamel, og litt fløte. Jeg kryddrer heller mer når sausen er ferdig, da går krydderet også inn i kakene. Overkryddrede kaker syns ikke jeg er så godt, bedre å kryddre etterpå. håper du skjønte hva jeg mente. Jeg er ikke så god til å forklare. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141161466-er-det-noen-her-som-lager-medisterkaker-selv/#findComment-141161908 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gullemor Skrevet 20. desember 2009 #3 Del Skrevet 20. desember 2009 Her er oppskriften som jeg pleier å bruke - de er kjempegode! 500 g medisterdeig (ikke farse, men deig) 1/2 løk (i små biter) 1 måleskje potetmel (eller ca 1 spiseskje) "Litt" melk (jeg har i litt og litt melk og blander for å få ønsket konsistens) Salt og malt ingefær (ca like mye av hver) Pepper og malt muskatnøtt (også like mye av hver, men ikke like mye som av salt og ingefær) Blandes og stekes. Når det gjelder krydderet, ville jeg ha prøvd meg frem litt. Krydre litt og steke opp en kake for å smake til. Se hva du vil ha mer av. Men, hovedregelen er altså "like mye salt og ingefær og like mye pepper og muskatnøtt" og da mest av de to førstnevnte. ;o) Jeg håper du prøver deg på disse (eller at noen andre gjør det...). De er så gode! Min mormor bruker også samme deigen til å stappe medisterpølser med, som da kokes (eller dampes?) på julaften, til ribba og medisterkakene... Namnam! God jul! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141161466-er-det-noen-her-som-lager-medisterkaker-selv/#findComment-141162087 Del på andre sider Flere delingsvalg…
* 5 om dagen * Skrevet 20. desember 2009 Forfatter #4 Del Skrevet 20. desember 2009 tusen takk Gullemor og Camilla :-)) Da tror jeg bare at jeg øker mengden like mye på det andre,som jeg gjør med medisterdeigen...kanskje holde litt igjen. Å,gleder meg til å lage de i morra, de er jo så gode, liker de nesten mer enn selve ribba...hehe... God Jul til deg også Gullemor :-)) (deilig å senke skuldrene litt nå, straks ferdig med huset ) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141161466-er-det-noen-her-som-lager-medisterkaker-selv/#findComment-141162202 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillesnuppis Skrevet 21. desember 2009 #5 Del Skrevet 21. desember 2009 Er det lager selve deigen eller steke dem selv du mener? Jeg pleier å kjøpe 2 x 4 kg esker når det er medisterfarse på tilbud. :-)Åsså steker jeg opp og porsjonerer i poser.( blir mange middager til en billig penge) Har aldri kjøpt medisterkaker som er ferdig stekt og bare til å legge oppi sausen. Syns det er greiest siden jeg ikke liker halv grove eller grove medisterkaker. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141161466-er-det-noen-her-som-lager-medisterkaker-selv/#findComment-141162365 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Missy med sine 2 barn (✿◠‿◠) Skrevet 21. desember 2009 #6 Del Skrevet 21. desember 2009 jeg friterte medisterkaker her en dag jeg.. og vi dyppet de i noe chilli greier vi har her.. (mannen min er thai, fritert mat er INN, hihi) uansett, det var veldig godt faktisk... ) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141161466-er-det-noen-her-som-lager-medisterkaker-selv/#findComment-141162395 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå