Gå til innhold

Hvorfor fløt kransekakestengene utover og ble en flat sammenhengende masse?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Deigen var jo super å rulle, så trodde den var passe fast jeg. Brukte 500g mandler, 500g melis og 3 eggehviter.. Hvis det blir en neste gang, blir det nok ferdigkjøpt kransekakemasse, selv om hjemmelaget er best! :(

Videoannonse
Annonse
Skrevet

hmm.. jeg har bare brukt sånne former jeg.. hørtes vanskelig ut å lage de uten former synes jeg!

Skrevet

altså til kransekake da.. har aldri laget stenger.

Skrevet

Jeg brukte også sånne former altså. Men lagde noen stenger bare i tillegg fordi jeg hadde igjen litt mer masse. Men kransekakemassen fløt ut over formene også. Det tøt liksom utover, så det ble fullt med masse på stekeplatene også. Istedet for at det ble stenger. ble de flate og satt sammen, og helt umulig å få ut av formene. Ble nesten litt sånn marengsaktige på toppen liksom.. merkelig..

Skrevet

jeg brukte samme oppskrift som deg, og mine stenger ble også sånn....

jeg lurer på om det kan være forde at en ikke har jobbet nok med deigen.

 

Skrevet

Så rart! Eg har same blandinga men 1ss kveitemjøl i tillegg, det skal vist vere eit husmortriks utan at eg veit kvifor. Har aldri opplevd at dei flyt ut. Var det store egg, slik at det vart for mykje eggekvite? (Men i mi oppskrift står 3 - 4 egg, eg brukar tre)

Skrevet

Det kan ha noe med hvordan mandlene har blirr kvernet. Noe med oljen i mandlene som ikke kommer sikkelig ut, evt kommer for mye ut. Hehe. Husker ikke helt. googleit

Skrevet

2 ss hvetemel er ett" må ha "i dette tilfelle:)

Skrevet

Samme skjedde hos meg da jeg malte mandlene i kjøkkenmaskin.

Da jeg malte de i håndkvern ble deigen perfekt med en gang.

Har noe med olen i mandlene å gjøre.

Skrevet

Eventuelt, skoldete mandler er ikke tørket godt nok før deigen lages... (?)

Skrevet

brukt sammeoppsrift som deg. malte madlene i blender.

 

ble kjempe fine

Skrevet

jeg brukte mammas gamle mandelkvern,så tror ikke det er det som er problemet hos meg.ikke var de skoldet heller.

men spørs om ikke jeg skal huske på å bruke 2 ss hv.mel neste gang...

Skrevet

de ka bli litt tørre og harde med hvetemel i, så prøv deg forsiktig frem:-)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...