82mod Skrevet 19. desember 2009 #1 Skrevet 19. desember 2009 Eller noen annen type fett (ikke smør, siden dette er mest palmeolje). Det er jo som gift å regne å vil gjerne lage noe jeg kan gi til jenta vår med god samvittighet. På forhånd takk
Gjest Lykkeliten2 Skrevet 19. desember 2009 #3 Skrevet 19. desember 2009 hvem har laert deg at smoer er bare palmeolje? det er tull, smoer er laget av floete som kommer fra melk og det er ikke tilsatt noen verdens ting. margariner kan inneholde saa mangt, men ikke smoer. du trenger en fett type som er fast ved romtemperatur, mao, hoeyt innhold av mettete fettsyrer og da sier det seg selv at olje ikke er brukendes. Du kan jo lage noen havrekjeks til henne? eller corn flake eller rice crispies treats, med enten sjokolade eller marshmallow. eller hoppe over hele greien og gi henne rosiner, guleroetter og oppskaaret frukt
Hellinor Skrevet 19. desember 2009 #4 Skrevet 19. desember 2009 Smør er ikke palmeolje nei, men fløte. Margarin er av forskjellig ja, bl.a palmeolje.
82mod Skrevet 19. desember 2009 Forfatter #5 Skrevet 19. desember 2009 mente selvfølgelig margarin, margarin er det palmeolje i. Visste ikke det selv. Men på alle disse margarin pakkene står det kun vegetabilsk fett, uten å spesifisere hva det er. Jeg har ringt til alle produsentene for å finne ut om det var noen som ikke hadde palmeolje. Men alle var det palmeolje i, kjipt Ikke noe man har lyst til å gi en to åring, uff
tresøtesmå-torødogenblå Skrevet 19. desember 2009 #6 Skrevet 19. desember 2009 Du synes ikke du er ørlite grann hysterisk nå, eller?
82mod Skrevet 19. desember 2009 Forfatter #8 Skrevet 19. desember 2009 Det er jo lett å unggå det i det hverdagslige, passe på å kjøpe råvarer å sånt. Ting man spiser lagrer seg jo åsså i kroppen, og palmeolje er jo ikke bare skadelig for oss, men palmeolje produksjonen er jo også svært miljø skadelig. Jeg synes man bør unngå det i stor grad man kan ihvertfall
lille je Skrevet 19. desember 2009 #9 Skrevet 19. desember 2009 Hvis hun ikke kan få risboller fordi det er litt palmeolje i det EN gang i året, synes jeg kanskje heller du skal lage noe annet...
Babyønske �� Skrevet 19. desember 2009 #10 Skrevet 19. desember 2009 Rapsolje vet jeg ikke om går an å bruke i stedet for delfiafett, tror ikke de stivner da... Men her en oppskrift med smør, er den bra nok å bruke? http://www.matnyttig.no/oppskrifter/risboller-141201.html
Mom2Two Skrevet 19. desember 2009 #11 Skrevet 19. desember 2009 Tror ikke hun dauer av å spise et par risboller én gang i året. Synes du virker totalt hysterisk. Hadde det vært snakk om fett du skal tilsette i brød som spises hver dag, så kan jeg skjønne det. Jeg er sikker på at hun får i seg verre ting enn risboller;o)
:-))***~~´´^``~~***((-: Skrevet 19. desember 2009 #12 Skrevet 19. desember 2009 Nå virker du jo en smule hysterisk kanskje - men det finnes et alternativ. Det heter cocosa, som kjøpes på helsekosten. Det er kokosfett, men er kaldpresset, og inneholder dermed ikke de farlige fettsyrene. Den oppfører seg som delfiafett omtrent.
Bettybu Skrevet 19. desember 2009 #14 Skrevet 19. desember 2009 delfia er kokos ja! Og om margarin er fy, da burde meierismør være bra?? Bremykt med rapsolje/meierismør...
:-))***~~´´^``~~***((-: Skrevet 19. desember 2009 #15 Skrevet 19. desember 2009 Jo, det er av kokos - men det utvinnes av kokosen når den kokes. Dermed blir den usunn (transfettsyrer, som er det man er redd for her...). Cocosa er kaldpresset, og det blir da ikke transfett!
Gjest Skrevet 19. desember 2009 #16 Skrevet 19. desember 2009 mens vi er inne på det..... hva med det fettlaget som er i boksene med kokosmelk? Hvilken behandling har det fått? Noen som vet?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå