Gå til innhold

Kan man lage risboller med rapsolje istedenfor delfiafett?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest Lykkeliten2

hvem har laert deg at smoer er bare palmeolje? det er tull, smoer er laget av floete som kommer fra melk og det er ikke tilsatt noen verdens ting. margariner kan inneholde saa mangt, men ikke smoer.

du trenger en fett type som er fast ved romtemperatur, mao, hoeyt innhold av mettete fettsyrer og da sier det seg selv at olje ikke er brukendes. Du kan jo lage noen havrekjeks til henne? eller corn flake eller rice crispies treats, med enten sjokolade eller marshmallow.

eller hoppe over hele greien og gi henne rosiner, guleroetter og oppskaaret frukt :)

mente selvfølgelig margarin, margarin er det palmeolje i. Visste ikke det selv. Men på alle disse margarin pakkene står det kun vegetabilsk fett, uten å spesifisere hva det er. Jeg har ringt til alle produsentene for å finne ut om det var noen som ikke hadde palmeolje. Men alle var det palmeolje i, kjipt :( Ikke noe man har lyst til å gi en to åring, uff

Annonse

Det er jo lett å unggå det i det hverdagslige, passe på å kjøpe råvarer å sånt.

Ting man spiser lagrer seg jo åsså i kroppen, og palmeolje er jo ikke bare skadelig for oss, men palmeolje produksjonen er jo også svært miljø skadelig.

Jeg synes man bør unngå det i stor grad man kan ihvertfall

Rapsolje vet jeg ikke om går an å bruke i stedet for delfiafett, tror ikke de stivner da... Men her en oppskrift med smør, er den bra nok å bruke?

 

http://www.matnyttig.no/oppskrifter/risboller-141201.html

Tror ikke hun dauer av å spise et par risboller én gang i året. Synes du virker totalt hysterisk.

 

Hadde det vært snakk om fett du skal tilsette i brød som spises hver dag, så kan jeg skjønne det.

 

Jeg er sikker på at hun får i seg verre ting enn risboller;o)

Nå virker du jo en smule hysterisk kanskje - men det finnes et alternativ. Det heter cocosa, som kjøpes på helsekosten.

Det er kokosfett, men er kaldpresset, og inneholder dermed ikke de farlige fettsyrene. Den oppfører seg som delfiafett omtrent.

Annonse

Jo, det er av kokos - men det utvinnes av kokosen når den kokes. Dermed blir den usunn (transfettsyrer, som er det man er redd for her...). Cocosa er kaldpresset, og det blir da ikke transfett!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...