Gå til innhold

Hvordan få kalkun saftig og god?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Det er mange gode tips, og Arne Brimi skrev en gang at å steke den i deler er den sikreste og beste måten - men det ødelegger jo litt av gleden.

 

- god kvalitet er et tips, og en får ofte det en betaler for.

- tine i saltvann sverger noen til.

- smøre den godt innvendig og utvendig med smør evnt. krydder, og i alle fall salt og pepper for smak

- ikke tro at stuffingen gir noe særlig smak. Halve sitroner gir aroma, og stuffing kan lages enkelt ved siden av.

- smør under skinnet i lommer er et kokketriks. En lager lommer med fingrene og legger inn godt med smør. Noen blander sitron og/eller hvitløk i meierismøret, og det gjør bryststykket saftig. Det bør også dekkes med folie når du setter brystet opp. Baconstrimler kan holde bryststykket saftig. Legger det over når du snur brystet opp. En må tilføre fett siden brystet er magert.

- avansert. Ta kjøttsaft tilbake i brystet med en sprøyte. Det er mange kokker som gjør det, og min far med varierende hell:)

- noen sverger til stekepose eller gråpapirpose, jeg synes ikke det er nødvendig.

jeg bare putter masse smør inni kalkunen å smører den inn med smørkladder på utsiden og steiker den i stekepose. så kan man jo kryddre den jeg putte noen grønnsaker inni.. jeg putter også tomater inni kalkunen.. jeg får altid saftig og fin kalkun :)

Jeg løsner skinnet på bryst og lår og stapper inn masse klumper med tine smør. Sikkert nesten 200 gram tilsammen ( da var kalkunen 7 kg).

skinnet løsner lett hvis man stikker hånda innunder det.

Pensler og krydrer den på utsida som vanlig. Og etter den har stekt en stund så har jeg litt vann i forma, som jeg øser over med jevne mellomrom.

Veeeldig god kalkun: Skjær opp ett par epler, en neve røde druer og svisker og putt det inni kalkun med ca 200g melange.. Krydre den på utsia med grillkrydder og legg smørkladder under vingene.. tøm en kopp smelta smør over den.. Ganske ofte går du og øser over kalkunen med det fettet som ligger nedi forma.. Da blir den knallgod.. Jeg pleier å ha kalkun på langsteking.. da setter jeg den på ca 100grader først.. og steker en god stund på det.. så skrur jeg opp en stund og ned... så følger jeg med.. da tar det ca 5-6timer.. Når du tror den begynner å bli ferdig så kutter du med en kniv i nærheten av den store foten.. dersom safta som kommer ut er helt blank så er kalkunen ferdig.. :=)

Annonse

Takker for tips, har tenkt litt på stekepose, men ser det er litt forskjellige meninger her. Dere som bruker pose, tar dere ut kalkunen ut av posen i slutten, for å få den sprø på utsiden?

Pleier dere å snu kalkunen uder steking? Er det godt å krydre med timian, rosmarin o.l?

IKKE stikk hull på kalkunen før den har hvilt i 20 min utenfor stekeovnen. Skjærer du i den før det, så renner safta ut. Safta får tid til å "intergrere" seg i kjøttet hvis den får hvile 20 min først.

Du ser om den er ferdig når kjøttet begynner å løsne fra beina nederst på lårene.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...