Lille tripsi Skrevet 18. desember 2009 #1 Del Skrevet 18. desember 2009 Trenger tips til hvordan steike og krydre kalkunen? Skal ha den på søndag og den er 4,7 kg... Den er på tining i kjøleskapet nå. Har laga kalkun før, men føler den blir fort tørr og uten smak. Sett stor pris på tips og råd Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141152678-hvordan-f%C3%A5-kalkun-saftig-og-god/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
suseduse Skrevet 18. desember 2009 #2 Del Skrevet 18. desember 2009 Vi pensler ofte (hvert kvarter ca) med en blanding av smeltet smør,salt,pepper og urter du liker til kalkun. Pleier bli meget god! Mye joo, men verdt det! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141152678-hvordan-f%C3%A5-kalkun-saftig-og-god/#findComment-141152710 Del på andre sider Flere delingsvalg…
erteposen + 4 Skrevet 18. desember 2009 #3 Del Skrevet 18. desember 2009 Det er mange gode tips, og Arne Brimi skrev en gang at å steke den i deler er den sikreste og beste måten - men det ødelegger jo litt av gleden. - god kvalitet er et tips, og en får ofte det en betaler for. - tine i saltvann sverger noen til. - smøre den godt innvendig og utvendig med smør evnt. krydder, og i alle fall salt og pepper for smak - ikke tro at stuffingen gir noe særlig smak. Halve sitroner gir aroma, og stuffing kan lages enkelt ved siden av. - smør under skinnet i lommer er et kokketriks. En lager lommer med fingrene og legger inn godt med smør. Noen blander sitron og/eller hvitløk i meierismøret, og det gjør bryststykket saftig. Det bør også dekkes med folie når du setter brystet opp. Baconstrimler kan holde bryststykket saftig. Legger det over når du snur brystet opp. En må tilføre fett siden brystet er magert. - avansert. Ta kjøttsaft tilbake i brystet med en sprøyte. Det er mange kokker som gjør det, og min far med varierende hell:) - noen sverger til stekepose eller gråpapirpose, jeg synes ikke det er nødvendig. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141152678-hvordan-f%C3%A5-kalkun-saftig-og-god/#findComment-141152715 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tropiskjuice Skrevet 18. desember 2009 #4 Del Skrevet 18. desember 2009 jeg bare putter masse smør inni kalkunen å smører den inn med smørkladder på utsiden og steiker den i stekepose. så kan man jo kryddre den jeg putte noen grønnsaker inni.. jeg putter også tomater inni kalkunen.. jeg får altid saftig og fin kalkun Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141152678-hvordan-f%C3%A5-kalkun-saftig-og-god/#findComment-141152799 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 18. desember 2009 #5 Del Skrevet 18. desember 2009 Jeg løsner skinnet på bryst og lår og stapper inn masse klumper med tine smør. Sikkert nesten 200 gram tilsammen ( da var kalkunen 7 kg). skinnet løsner lett hvis man stikker hånda innunder det. Pensler og krydrer den på utsida som vanlig. Og etter den har stekt en stund så har jeg litt vann i forma, som jeg øser over med jevne mellomrom. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141152678-hvordan-f%C3%A5-kalkun-saftig-og-god/#findComment-141152823 Del på andre sider Flere delingsvalg…
snoopy_me Skrevet 18. desember 2009 #6 Del Skrevet 18. desember 2009 Veeeldig god kalkun: Skjær opp ett par epler, en neve røde druer og svisker og putt det inni kalkun med ca 200g melange.. Krydre den på utsia med grillkrydder og legg smørkladder under vingene.. tøm en kopp smelta smør over den.. Ganske ofte går du og øser over kalkunen med det fettet som ligger nedi forma.. Da blir den knallgod.. Jeg pleier å ha kalkun på langsteking.. da setter jeg den på ca 100grader først.. og steker en god stund på det.. så skrur jeg opp en stund og ned... så følger jeg med.. da tar det ca 5-6timer.. Når du tror den begynner å bli ferdig så kutter du med en kniv i nærheten av den store foten.. dersom safta som kommer ut er helt blank så er kalkunen ferdig.. :=) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141152678-hvordan-f%C3%A5-kalkun-saftig-og-god/#findComment-141152824 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lille tripsi Skrevet 18. desember 2009 Forfatter #7 Del Skrevet 18. desember 2009 Takker for tips, har tenkt litt på stekepose, men ser det er litt forskjellige meninger her. Dere som bruker pose, tar dere ut kalkunen ut av posen i slutten, for å få den sprø på utsiden? Pleier dere å snu kalkunen uder steking? Er det godt å krydre med timian, rosmarin o.l? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141152678-hvordan-f%C3%A5-kalkun-saftig-og-god/#findComment-141152838 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lille tripsi Skrevet 18. desember 2009 Forfatter #8 Del Skrevet 18. desember 2009 Grillkrydde ja...ser smør under skinnet går igjen her og å øse fett over .. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141152678-hvordan-f%C3%A5-kalkun-saftig-og-god/#findComment-141152844 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 18. desember 2009 #9 Del Skrevet 18. desember 2009 IKKE stikk hull på kalkunen før den har hvilt i 20 min utenfor stekeovnen. Skjærer du i den før det, så renner safta ut. Safta får tid til å "intergrere" seg i kjøttet hvis den får hvile 20 min først. Du ser om den er ferdig når kjøttet begynner å løsne fra beina nederst på lårene. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141152678-hvordan-f%C3%A5-kalkun-saftig-og-god/#findComment-141152852 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lille tripsi Skrevet 18. desember 2009 Forfatter #10 Del Skrevet 18. desember 2009 Myrtel....lurt tips...har som regel ikke tålmodighet til å vente:)...men skal gjøre det på søndag..... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141152678-hvordan-f%C3%A5-kalkun-saftig-og-god/#findComment-141152956 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ღBellღ&gulletღ Skrevet 19. desember 2009 #11 Del Skrevet 19. desember 2009 Lager snitter i "huden" på kalkunen og putter smør på innsiden. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141152678-hvordan-f%C3%A5-kalkun-saftig-og-god/#findComment-141155341 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå