Gå til innhold

Noen her med en gooood oppskrift på Oreo-kake? Og så lurer jeg på om det skal være sjokoladepudding eller mousse i den?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

denne har jeg og laget, kjempegod!

Mannen min sier nå at jeg lager verdens beste oreo kake!

Men jeg brukte 300 (litt mer) gram i bunn og litt mindre smør (tror det er 100 gram til 400 gram kjeks)

Og jeg brukte freia sjokolade mousse. Mener det sto toro sin, men den var ikke på den butikken jeg handlet på. (jeg leste på 2 oppskrifter når jeg lagde kaken og mikset litt)

og i moussen hadde jeg i litt knust/smuldret oreo kjekt, og på toppen hadde jeg bare krem og lagde mønster med sjokoladesaus. (tenkte at kaken blir en smule kvalmende med for mye kjeks,....)

Kaken er veldig mektig men vannvittig god og så lett å lage!!!

Tusen takk for koselige svar...

Men for å få det mønsteret oppå, bruker dere vanlig sjokoladesaus kjøpt i butikken eller går det an å for eks smelte kokesjokolade?

 

Hva blir best tror dere?

 

 

Jeg smelter skokolade og lager mønster på toppen med, også bruker jeg menkomen (eller noe sånt) sin vegetabilske krem fløte, og lager den 1-2 dager før servering. Da er den aller best!

Bruker du vanslig kremfløte blir den bare gammel om den står noen dager;)

Hello!

 

Jeg har laget maaange oreokaker og servert rundt om kring, og har smurt sammen mange oppskrifter for og finne den kaken som virkelig forsvinner nesten før du har servert den =)

 

Bunn:

400g oreokjeks knust og blandet meg 50-75g smør. Jo mindre smør jo bedre smak =)

 

Fyll 1:

3 pakker philadelfia

5 dl melis

 

Fyll 2:

Freia sjokkolademoss

(den som du bare visper med melk)

 

Pynt:

Små oreokjekks som du får på boks.

Jeg deler dem i to og stikker di halveis ned i kaken.

 

Denne kaka har ikke noe krem på toppen. Jeg har funnet ut at mange ikke klarer og spise opp stykket sitt for det blir for mektig.

 

Istede deler jeg det kvite fyllet i to, og legger det oppå bunnen, og resten oppå sjokkolademossen.

 

Jeg knekker oreokjeks i biter, og legger oppå det første kvite laget, og under det andre. Di blir myke når kaka står over natta. smaker deeeilig =)

 

Kaken holder seg bedre uten krem og =)

Annonse

Glemte en vesentlig ting.

En pakke med kremfløte piskes og blandes inn i det kvite fyllet etter at philadelfiaen og melisen er blandet godt...

Oreo Dream:

 

 

3 pk Oreo Cookies (dvs ca 450g)

100 g smeltet smør

2 pk. Tine kremost naturell, romtemperert

2,5 dl melis

ca 3,5 dl piska krem

2,5 spiseskje sukker

1 pose sjokolademousse Toro (ikke freia, for den er bare 2 dl, vi vil ha mye!!:)

3 dl melk til moussen

 

1/4 del av oreo kjeksene knekkes opp i småbiter og settes til side. Resten av kjeksen puttes i en pose, gyv løs med en kjevle og smuldre de opp til veldig små biter! Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland godt. Smør massen ut i en 24 cm rund form.

 

Bland kremoste med melis med en mixer til det blir en luftig og kremete masse. Ha sukker i kremfløten og pisk til en luftig krem. Vend ca halvparten av den stivpiskete kremen inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg på halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter.

 

Lag sjokolademoussen i henhold til pakningen. Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap 1 time. Tilslutt smøres et lag med krem på toppen, pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus!

 

La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og den smaker enda mer himmelsk om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser!

 

Kose seg!!!!:)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...