Gå til innhold

Glutenfri pepperkakedeig?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Kakemenn

 

100 g Smør

150 g Sukker (90 g = 1 dl.)

1 1/2 dl Rømme

250 g Rød semper mix

100 g Potetmel (eller 300 g Shær mix C, istedet for semper og potetmel)

2 ts Bakepulver

1 ts Vaniljesukker

 

Rør sukker og smør hvit. Ha i rømme. Ha i det tørre. La stå kladt i 30 min. Lag menn. Stek i 8-10 min på 200 grader. Bruk soyafritt smør om det trengs.

 

Pepperkaker

 

300 g Smør

5 dl Sukker

1 dl Sirup

1 ss Ingefær

2 ss Kanel

1 ss Allehånde

2 ts kardemomme

1 ts Natron

2 dl Vann

ca 900 g Toro fin kakemix

 

Smelt sukker, smør og sirup i kjele på svak varme. Ha i krydder + natron. Ha i vann. kjøles litt. Ha i mel. La stå kaldt et døgn. Stekes på 200 grader i ca. 5 min. Ikke tenk på om deigen er litt klissete når du har laget den ferdig. Har du i mer mel, vil deigen bli stein hard når du tar den ut av kjøleskapet dagen etter.

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...