Gå til innhold

Ble så mye matprat her, så jeg hører: Noen som kan lage stekt ris med reker/kylling?


Anbefalte innlegg

Gjest amandine
Skrevet

Omtrent sånn som på take away?... Så fortell meg gjerne hvordan;)

Fortsetter under...

Skrevet

Jeg lager ris i riskokeren(jasmin)steker opp kyllingbiter ,løk og amerikansk blanding og blander med risen til slutt .Utrolig lettvindt.

Skrevet

Jeg er så lat at jeg kjøper ferdig krydderblanding til Nasi Goreng (="stekt ris" på indonesisk).

Koker ris og steker med purre, paprika, kylling og egg (evnt speilegg på toppen i steden). Rekene kommer på til slutt.

I tillegg steker jeg bananer og serverer med en peanøttsaus.

Og en søt soyasaus evnt.

Veldig godt!

Gjest amandine
Skrevet

Takker! Jeg er menlig så glad i det...og glad i å lage maten selv ( i kombinsjon med totalt fravær av ok kina-take-away i nærheten...)

Gjest amandine
Skrevet

Ser skrivefeilene florerer... God natt! Blir stekt ris til middag i morgen!

Skrevet

Jeg bruker:

Kokt Jasminris(i følge kinesiske oppskrifter skal risen kokes dagen før)

Finhakket paprika

Finhakket løk

Grovstrimlet gulrot

Mais

Vårløk

Evt også frosne grønnerter

Strimlet kylling(ferdiggrillet)

et par Egg

 

Freser grønnsakene raskt i olje, tilsetter litt soyasaus og grovkvernet pepper, og evt et par dråper sesamolje. Blander inn kyllingen.

Pisker sammen et par egg og rører inn i grønnsakene. Så blander jeg alt sammen med risen tilslutt. Evt kan man røre eggene inn til slutt, men jeg syns det er litt tungt å røre det inn i risen, og den blir lett for klebrig av det.

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...