Gå til innhold

Allergiske barn i barnehagen?


Anbefalte innlegg

Lurer på hva vanlig praksis i ulike barnehager er. Av 26 unger i barnehagen vår er det 4 stk som ikke tåler melk. Vi må da selv ha med melk til ungene i barnehagen, er dette normalt? Havremelk koster ikke mange kronene mer enn vanlig melk og holder seg lenge uåpnet uten kjøleskap.

 

Er det urimlig at barnehagen skal kjøpe inn melk og lage mat av denne melka til mini? Jeg kan alltids kjøpe inn melk, men blir litt trist når mini må spise gammelt brød istedenfor varmmat (som de har en gang pr uke), og i dag får han havregrøt som de ville lage på vann, mens de andre spiser risgrøt. Antar at jeg får hjem en sulten gutt!

 

Hva er praksis i andre barnehager?

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141013524-allergiske-barn-i-barnehagen/
Del på andre sider

Fortsetter under...

I den barnehagen jeg jobbet i for et par år siden kjöpte barnehagen inn melk og laget varmmat, kake ol som barnet tålte. Evt avtalte med moren så barnet hadde med seg noe eget dersom det var ting som ikke kunne tilpasses allergiene.

Har selv en gutt med cøliaki og barnehagen stiller med alt til han utenom kake på bursdager og det er jo forstålig.

 

Barnehagen og i ettertid skolene har ikke noe valg her. De skal gi et likt tilbud til alle barna.

Er servering av melk til måltidene noe de stiller med skal allergibarna ha egen melk.

Ytterligere når varmmat lages skal den lages allerhivennlig eller to forskjellige måltider av samme kvalitet.

Og brød skal kjøpes inn til alles behov hvis dette er noe barnehagen stiller med.

Så her er det bare å stå på krava, selvfølgelig sekal ingen holdes utenfor fordi de har allergi.

At det er tungvindt eller dyrerer er ingen unnskydlning.

 

Jeg vet cøliakiforeningen har bra brosjyrer på dette, så finnes det en lignende forening for de med melkeallergi råder jeg deg til å melde barnet inne der.

Her hvor jeg jobber får selvsagt allergibarna sin mat/drikke tilpasset sine allergier på vår (bhgs) regning. Alle foreldrene betaler en sum til kost, og da skal jo vi påse at alle barn får mat og drikke:

 

Det bestilles soya-, ris- og havremelk i tillegg til vanlig kumelk, det er et utvalg soyabaserte pålegg og melkefrie produkter i kjølen, og vi lager varmmat tilpasset allergibarna (er det fiskegrateng til lunsj, så får allergibarna en egen variant uten melk, potetmos laget på soya- eller havremelk etc). Ofte baseres hele menyer på at vi har barn med visse allergier, er blitt en ekstra og morsom utfordring å skulle lage mat som alle barna kan spise.

 

Så dersom du betaler ekstra for kosten, skal du ikke måtte kjøpe inn noe selv synes jeg.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...