madame Mim Skrevet 13. november 2009 #1 Skrevet 13. november 2009 fikk lys å servere smørgrøt til kvelds, men har aldri gjort det før..
:::) Frøken Velferdsrett Skrevet 13. november 2009 #2 Skrevet 13. november 2009 du tar smør i en kjele og smelter. så tar du oppi mel til det blir en klomp (rør hele tiden) og spe på melk mens du rører hele tiden helt til det blir smørgrøt. ta oppi bittelitt salt
madame Mim Skrevet 13. november 2009 Forfatter #3 Skrevet 13. november 2009 tusen takk for oppskriften
detordnersegnok Skrevet 13. november 2009 #4 Skrevet 13. november 2009 La den småkoke under omrøring i ca 10 min så får du en bedre smak:) _Mann_
erteposen + 4 Skrevet 13. november 2009 #5 Skrevet 13. november 2009 he, he...er ikke det hvit saus igrunnen?
Blind Gudinne Skrevet 13. november 2009 #6 Skrevet 13. november 2009 Smørgrøt er det samme som hvit saus... bare mye tykkere, og mer mer smør =)
erteposen + 4 Skrevet 13. november 2009 #7 Skrevet 13. november 2009 Det må prøves:) Jeg elsker hvit saus!
:::) Frøken Velferdsrett Skrevet 13. november 2009 #8 Skrevet 13. november 2009 det er kallgodt. om du er glad i grøt anbefaller jeg byggmelsgrøt på det sterkeste. omtrent gratis er det også. ta melk i en kjele, bland i en del byggmel mens du varmer opp og rør til det blir grøt. ta i litt salt.
:::) Frøken Velferdsrett Skrevet 13. november 2009 #9 Skrevet 13. november 2009 foresten, om du tar oppi rømme i smørgrøten så får du rømmegrøt
erteposen + 4 Skrevet 13. november 2009 #10 Skrevet 13. november 2009 Det skal jeg prøve!! Jeg elsker havremelsgrøt. Det fikk jeg smaken da jeg besøkte en venninne som studerte i Volda og der har de en mølle som lager kjempe godt "havremjøl". Har rømme i midten og brunt sukker på
JuleRuska ;) Skrevet 13. november 2009 #11 Skrevet 13. november 2009 For ikke å få en "saus", så lages smørgrøt slik: Smør og fløte kokes opp, melet helles i og spes med melk og til slutt vann før sukkeret helles i. Men, anbefaler semulegrynsgrøt jeg da :0) : 1 1/2 liter melk 135 g semulegryn 50 g smør 50 g sukker litt salt Sett på melken og ha i smør og sukker og la det få et oppkok. Rør i semulegrynene og kok i 20 minutter. Tilsett salt ettersmak.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå