Gå til innhold

Ridderost ?????????


Liten snupp + liten spire =)

Anbefalte innlegg

Skrevet

Kan gravide spise ridderost???

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Er så sulten!! Noen som vet????

Har veldig lyst på

Skrevet

Man skal være forsiktig med upasteuriserte oster fordi det kan være farlige bakterier som i verste fall kan medføre død hos fosteret. Husker ikke hva denne bakterien heter. Men ihvertfal var det en gravid kvinne i fjor som mistet tvillinger fordi hun hadde spist noe forgiftet ost.

På matportalen.no står det litt om hva man som gravid ikke bør spise.

Skrevet

Ja, jeg tittet på matportalen.

 

Men ridderost er pastaurisert. Men er jo likvel halvbløt..

Ble usikker jeg...

 

Noen som vet?

Skrevet

Ridderost er vel halvmyk lagret ost så den er nok litt i risikogruppen.

 

Hvis du lager varme ostesmørbrød så er den ok. Listeria dør ved oppvarming så hvis osten "bobler" er det ok å spise den.

Skrevet

Uff da! Jeg tok sjansen, og nå ble jeg litt bekymra kjenner jeg!

Valgte å spise det fordi den er pastaurisert!

Men nå tørr jeg ikke det mer

Skrevet

Jeg har spist ridderost helt fram til nå, er i uke 22.

Tenkte det var greit siden den er pasteurisert... Betyr dette at vi heller ikke kan spise pasteurisert snøfrisk?

Skrevet

Jeg har lest her inne tidligere at ridderosten fra Tine er ok, men ikke de fra Sverige og andre land.

Men du må føle på det selv!!!!

 

Jeg hadde nok ikke hatt problemer med å spise ridderosten fra Tine.

 

 

Skrevet

Ridderost lukter jo så dårlig at det er vel ingen gravide som har lyst på det likevel? ;)

Skrevet

smaker ikke som det lukter!

Så det er ikke problemet

Skrevet

Jeg spurte jordmor om brie i går, og hun mente at det skulle være ok så lenge det var pasturisert (men jeg har sett steder hvor det står at det ikke er ok). Da jeg gikk med forrige barn spise jeg mye brie, og det har gått fint med han!

Skrevet

Men selvsagt, selvom man slipper unna listeria første gang gjør man ikke det nødvendigvis neste gang.

 

Likevel, jeg velger å stole på store norske meierier.

Skrevet

kan ta det helt med ro.. spurte selv legen og jordmor om det samme, siden jeg er noe avhengi av denne stinkbomba av en ost.. de begge sa at dette var en trygg ost :-)

Skrevet

Ble sulten av denne tråden, må løpe og kjøpe ridder til kvelds!

Skrevet

Da er ikke jordmoren din oppdatert! I ost som brie kan det være listeria som kan være farlig for fosteret. I 2007 (tror jeg det var) mistet en stakkars mor tvillingene i magen når hun var innlagt på rikshospitalet fordi hun spiste brie (eller en annen mykost). Etter det har det blitt anbefalt å holde seg unna den type oster.

Skrevet

Haha så morsomt at du ble så sulten at du måtte ut å kjøpe ridderost til kvelds :)

 

Jeg mener jeg var avhengig av ridderost når jeg gikk med førstemann og at jeg fikk beskjed om at det var ok å spise¨.

Nå ble jeg usikker da..

Er vel like greit å holde seg unna da!

 

Skrevet

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=187784

 

Etter denne ulykken med brie laget på pasteurisert melk ble rådene revurdert slik at alle myke og halvmyke lagrede oster ble definert som "risikomat" for gravide.

 

Her er link til matportalen om ost og listeria:

http://matportalen.no/Matportalen/artikler/2004/3/skadelige_bakterier_og_parasitter

 

Men som sagt; oppvarmet er den helt ok!

Skrevet

Takk for svar!

Gjelder det da også tine sine kremoster????

og smøreoster som baconost???

Skrevet

Risikoen gjelder bare lagrede myke og halvmyke oster.

 

Kremost og smøreost (laget på pasteurisert melk) er ferskoster og de er ok. Det samme er harde oster laget på pasteurisert melk.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...