Gå til innhold

Har 1 kg bankebiff av hjort og vil lage viltgryte, men...


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jeg har ingen oppskrift på hjemmelaget viltgryte, men vil anbeafale Toro Jaktgryte på det sterkeste!!

 

Den er kjempegod. Alle jeg kjenner som har prøvd denne elsker den! Bruker selv elg-kjøtt, men er sikkert kjempegodt med hjort i den også!

 

Den smaker som hjemmelaget synes jeg, spesielt hvis du tilsetter et par skiver med brunost og et par skjeer med tyttebærsyltetøy.

 

Sikkert mange dib damer som rynker på nesa over at det er en poserett, men denne er faktisk kjempegod :-)

Viltgryte er jo bare å google så får du en haug av oppskrifter, man bruker det kjøttet man har eller vil ha....

 

Jeg lager vilgryte på feks elg, spørs på kjøttet hvor lenge det må koke om det ikke er mørt allerede, da koker jeg det i buljongvann først. Gjerne en time eller to, pass på at det er nok væske i gryta....Heller av vannet og bruner kjøttet. Kjøttet skjærer du i passende biter før det kokes. Det enkleste er å bruke ferdig mørna kjøtt.

 

Bruna sopp,gulrot,løk ++++ sammen med kjøttet, hell over fløte...eller fløte blanda med melk for en "sunnere" variant, tilsett feks pepper,einebær,litt salt,tyttebær,brunost og rømme, kokes i 10-15min, bruk gjerne litt sukkerkulør for mer brunfarge. Sausen kan jevnes med mel eller maizenna.

Serveres med potetmos, skjer poteter i småbiter, kokes møre, moses med et knust hvitløksfedd,philidalephia ost,salt,pepper,smør og evn litt melk..Det som og er godt er og koke og mose litt gulrot sammen med potetene, gir en god smak.

 

Server med tyttebær og kokt rosenkål

Huff, ikke bruk Toro Jaktgryte, den får en helt annen naturlig og deilig smak hvis du lager den selv. Søk på nettet. Mange gode oppskrifter så det er bare å velge en med ingredienser du liker ;-)

 

Lykke til!

Om kjøttet ikke er veldig mørt, så skjærer jeg det i ganske tynne skiver som jeg igjen deler i biter. Brun det raskt i panna som du koker ut etter hver runde, og ha det i en kjele med vann. Brun løk og ha oppi også. Hiv oppi ei gulrot som du bare brekker i to, og kok på svak varme til kjøttet er mørt. (om dere skal noe i mellomtida så koker du det opp, setter lokk på og setter det hele i stekeovnen. Ovnen varmer du på forhånd til 160 grader, men skrur av varmen når du setter kjelen inn)

 

Når kjøttet er mørt så har du oppi ( kan hende du må ha oppi en terning klar kjøttsuppe om det ikke er noksmak på krafta), 5-6 knuste eienerbær, rømme, brunost og brunet sopp.

 

Grønnsakene, gulrøtter, rosenkål og aspargesbøner, liker jeg best å ha ved siden av

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...