♥♥ M ♥♥ Skrevet 23. oktober 2009 #1 Skrevet 23. oktober 2009 Tenkte å ha ovnsbakt laks til middag. Trenger litt tips ang. det og. kjempe lenge siden jeg har laget det. Hvor lenge må den ligge i ovnen og på hvor mange grader?
Gjest Skrevet 23. oktober 2009 #2 Skrevet 23. oktober 2009 "Hvor lenge må den ligge i ovnen og på hvor mange grader?" Det er jeg litt usikker på. Lenge siden jeg har lagd det;) Men jeg bruker å ha poteter og argurksalat til laks. Eller ris og en vanlig salat (ruccola, mais, tomat, agurk, sopp og avokado) Karrisaus og Bretagnesaus med hvitløk er også veldig godt til laks.
Matildesnusk + lille ups Skrevet 23. oktober 2009 #3 Skrevet 23. oktober 2009 Jeg skal lage laks og tagliatelle i kveld. Det syns jeg er gørrgodt! Ellers pleier jeg å legge laksen i form sammen med creme fraiche, løk, gulrøtter og brokkoli, og ha potet til. 180 grader, ca 25 min. Kommer litt an på hvor store laksebitene er.
anneli84 Skrevet 23. oktober 2009 #4 Skrevet 23. oktober 2009 poteter, agurksalat, rømme og hollandaise sause, eller urtesaus
Mamma83 ♥♀08♂10♥ Skrevet 23. oktober 2009 #5 Skrevet 23. oktober 2009 Vi har enten pasta med en fløtesaus med masse soltørkede tomater i og pasta, eller pasta og pesto til. Og selvfølgelig en god salat. Pleier å sette ovnen på 180 grader også følger jeg bare litt med på fisken.
Himmel og hav Skrevet 23. oktober 2009 #6 Skrevet 23. oktober 2009 Jeg pakker laksen i smurt folie, salter og peprer og legger den i langpanna med litt vann rundt på ca 180 grader. Hvor lang tid det tar kommer jo an på hvor stor og hvor tykk den er over ryggen, men stikk litt langs ryggbeinet etter en ca 45 min og sjekk om den er veldig rå. Til en fisk på 3 kg vil jeg anslå en time...men det kommer litt an på ovnen din også. som tilbehør: melne poteter, sandefjordssmør og agurksalat. Klassisk og godt!
Gjest Skrevet 23. oktober 2009 #7 Skrevet 23. oktober 2009 Det enkleste er det beste. Kokte poteter, rømme, agurksalat og sitron. Sitron og rømme er et must!
Brugda Skrevet 23. oktober 2009 #8 Skrevet 23. oktober 2009 Enten kokt potet eller ris (med soyasaus) Alltid rømme og agurk til (sånn i vann, sukker og eddik)
Gjest Skrevet 23. oktober 2009 #9 Skrevet 23. oktober 2009 200g i ca 30 min. Men kan variere veldig da. Ved siden av liker jeg ovnsbakte poteter, og masse forskjellige stekte grønnsaker (løk, champingjon, squash, paprika). Bruker tzatsiki som saus.
gerd Skrevet 23. oktober 2009 #10 Skrevet 23. oktober 2009 Pesto på laksen i folie. Poteter og eller (Pasta-)Salat med avocado.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå