Gå til innhold

Kan man ikke lage bearnaisesaus uten hvitvin?


Anbefalte innlegg

Skrevet

HAr leita litt etter oppskrift på hjemmelaget bearnaisesaus. Hvitvin er noe jeg sjelden har liggende, iallefall ikke til matbruk.

 

Hvordan lager dere den?

Tips mottas med takk :-)

Skrevet

Denne er ekstremt enkel.. :

 

200g smør

2 eggeplommer

2ss vann

ca 1-2ts tørka persille eller gressløk

2ts tørka estragon

2-3 dråper sitronsaft

 

-smelt smøret på svak varme. Trekk kjelen til side.

-visp sammen eggeplommer og vann i en kjele og varm på svak varme til det tykner.

Ta kjelen av varmen.

-hell det smelta smøret forsiktig i en tynn stråle oppi eggemassen mens du rører kraftig hele tiden.

- ha i urtene og sitronsafta

smak til med pepper og ev. salt.

 

For en litt rundere smak, tilsett litt fløte eller soyamelk. Varm opp igjen til sausen tykner. Skal ikke koke.

 

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...