Anonym bruker Skrevet 20. oktober 2009 #1 Skrevet 20. oktober 2009 HAr leita litt etter oppskrift på hjemmelaget bearnaisesaus. Hvitvin er noe jeg sjelden har liggende, iallefall ikke til matbruk. Hvordan lager dere den? Tips mottas med takk :-)
Anonym bruker Skrevet 20. oktober 2009 #2 Skrevet 20. oktober 2009 Denne er ekstremt enkel.. : 200g smør 2 eggeplommer 2ss vann ca 1-2ts tørka persille eller gressløk 2ts tørka estragon 2-3 dråper sitronsaft -smelt smøret på svak varme. Trekk kjelen til side. -visp sammen eggeplommer og vann i en kjele og varm på svak varme til det tykner. Ta kjelen av varmen. -hell det smelta smøret forsiktig i en tynn stråle oppi eggemassen mens du rører kraftig hele tiden. - ha i urtene og sitronsafta smak til med pepper og ev. salt. For en litt rundere smak, tilsett litt fløte eller soyamelk. Varm opp igjen til sausen tykner. Skal ikke koke.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå