Gjest Skrevet 13. oktober 2009 #1 Skrevet 13. oktober 2009 Poste en egen tråd slik at alle får den med seg. Disse smaker akkurat som på bakeri, bare enda bedre:) 500 g sukker 1 kg mel 150g smelta smult 3,5 dl melk 2 ts hornsalt Sukker, smult og melk smeltes og avkjøles. Ha i mel og hornsalt. La deigen stå til neste dag. Steik på 175 g midt i ovnen i ca 7-10 min (avhengig av tykkelse)
vaskedama+♂ 09 og 11 Skrevet 13. oktober 2009 #3 Skrevet 13. oktober 2009 høres jo enkelt ut selv for meg som er elendig å bake, tror jeg skal prøve denne i år! Hva pynter du de med da, bare vanlig konditorfarge?
Gjest Skrevet 13. oktober 2009 #5 Skrevet 13. oktober 2009 Pleier ikke pynte med noe da jeg faktisk syns pynt ødeleggger litt av smaken. Men man kan pynte med melisglasur iblandet konditorfarge om man vil, eller bare konditorfarge.
vaskedama+♂ 09 og 11 Skrevet 13. oktober 2009 #6 Skrevet 13. oktober 2009 liker de best myke, er de det? eller får du myke med litt kortere steketid?
Gjest Skrevet 13. oktober 2009 #7 Skrevet 13. oktober 2009 De er harde dersom du lager dem tynne, og myke om du lager dem tykke. Jeg liker dem best "midtimellom", altså harde utenpå og myk kjerne innerst. Bare prøv deg frem med ulik tykkelse til du finner din favorittkonsistens. De er alltid myke til de er blitt kalde.
Gjest Skrevet 13. oktober 2009 #8 Skrevet 13. oktober 2009 For at de skal bli myke lager du dem litt tykke:) Det er jo det de gjør på bakeriene.
*toppris* Skrevet 13. oktober 2009 #10 Skrevet 13. oktober 2009 da skal jeg prøve:) har kopiert oppskriften;) thnx:) skal lage meg "kokebok" så er kjekt med tips:)
Lemonia Skrevet 13. oktober 2009 #13 Skrevet 13. oktober 2009 Hvite kakemenn er kjempegodt. Jeg liker dem litt sprø utenpå og myke inni. Denne må testes når vi nærmer oss jul. Må ha både pepperkaker og hvite kakemenn. :-)
Anonym bruker Skrevet 14. oktober 2009 #14 Skrevet 14. oktober 2009 Men hvordan er det å spise smult da, bortsett fra at det må være en sinnsyk kalorimombe For smult er vel egentlig beregnet på å smelte i en kjele og fritere smultringer o.l i? Er smult uten smak, hva er det laget av?
Anonym bruker Skrevet 14. oktober 2009 #15 Skrevet 14. oktober 2009 Skal deigen stå kaldt til neste dag (regner nesten med det)?
Anonym bruker Skrevet 14. oktober 2009 #16 Skrevet 14. oktober 2009 Litt flau å fortelle dette, men smult har jeg ikke hørt om før. Får man kjøpt det i vanlig butikk? Og når du skal smelte det, smelte du det som smør?
Anonym bruker Skrevet 14. oktober 2009 #17 Skrevet 14. oktober 2009 Smult finner du sammen med smøret i butikken, det brukes vanligvis til å steke f.eks fattigmenn og smultringer i... Du smelter det som smør i en kjele på en mellomvarm plate.
Anonym bruker Skrevet 14. oktober 2009 #18 Skrevet 14. oktober 2009 Ok, takk 09.51 Også lurer jeg på en ting til. Ang oppskriften: det står at sukker, melk og smult skal smeltes og avkjøles. Vil det da si at du smelter smult først, før du heller det opp i blanding med melk og sukker? Syns det var en fin og lett oppskrift, men jeg er kjempe dårlig til å bake og må på en måte få med litt detaljer for å ikke gjøre noe feil.
Anonym bruker Skrevet 14. oktober 2009 #19 Skrevet 14. oktober 2009 Herregud, dette er jo en livsfarlig oppskrift, håper ingen har høyt kolesterol av de som blir servert disse kakemennene.. Dere vet at det er 1000 kalorier i 100 g smult? Smult: Tykt, hvitt og fast fett som blir produsert av smeltet svinefett, ister. Smult inneholder 99 % lipider. På grunn av det svært høye innholdet av mettet fett bør det brukes forsiktig.
Anonym bruker Skrevet 14. oktober 2009 #20 Skrevet 14. oktober 2009 Da blir det 1500 "smultkalorier" per jul. Ikke akkurat dramatisk!
Sololight Skrevet 13. november 2009 #21 Skrevet 13. november 2009 Nå har jeg laget deigen til denne, og skal steke i kveld:-) Er superspent på om de er så gode som jeg tror!
Sololight Skrevet 13. november 2009 #23 Skrevet 13. november 2009 Hmmmm. Er ikke sikker på om de ble helt slik jeg liker konsistensen på kakemenner. Veldig gode på smak altså, men tror jeg vil bytte ut melka med vann neste gang :-)
*toppris* Skrevet 1. desember 2009 #25 Skrevet 1. desember 2009 skal deigen stå i kj.skapet over natten??
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå