Gå til innhold

Ok; her kommer verdens beste oppskrift på KAKEMENN


Anbefalte innlegg

Skrevet

Poste en egen tråd slik at alle får den med seg. Disse smaker akkurat som på bakeri, bare enda bedre:)

 

500 g sukker

1 kg mel

150g smelta smult

3,5 dl melk

2 ts hornsalt

 

Sukker, smult og melk smeltes og avkjøles. Ha i mel og hornsalt. La deigen stå til neste dag.

 

Steik på 175 g midt i ovnen i ca 7-10 min (avhengig av tykkelse)

Fortsetter under...

Skrevet

høres jo enkelt ut selv for meg som er elendig å bake, tror jeg skal prøve denne i år! Hva pynter du de med da, bare vanlig konditorfarge?

Skrevet

er de "luftige" og myke, eller harde?

Skrevet

Pleier ikke pynte med noe da jeg faktisk syns pynt ødeleggger litt av smaken. Men man kan pynte med melisglasur iblandet konditorfarge om man vil, eller bare konditorfarge.

Skrevet

liker de best myke, er de det? eller får du myke med litt kortere steketid?

Annonse

Skrevet

De er harde dersom du lager dem tynne, og myke om du lager dem tykke. Jeg liker dem best "midtimellom", altså harde utenpå og myk kjerne innerst. Bare prøv deg frem med ulik tykkelse til du finner din favorittkonsistens. De er alltid myke til de er blitt kalde.

Skrevet

For at de skal bli myke lager du dem litt tykke:) Det er jo det de gjør på bakeriene.

Skrevet

oki! :-) takk!

Skrevet

da skal jeg prøve:) har kopiert oppskriften;) thnx:)

 

skal lage meg "kokebok" så er kjekt med tips:)

Skrevet

Hvite kakemenn er kjempegodt. Jeg liker dem litt sprø utenpå og myke inni. Denne må testes når vi nærmer oss jul. Må ha både pepperkaker og hvite kakemenn. :-)

Annonse

Skrevet

Men hvordan er det å spise smult da, bortsett fra at det må være en sinnsyk kalorimombe ;)

 

For smult er vel egentlig beregnet på å smelte i en kjele og fritere smultringer o.l i? Er smult uten smak, hva er det laget av?

Skrevet

Skal deigen stå kaldt til neste dag (regner nesten med det)?

 

 

Skrevet

Litt flau å fortelle dette, men smult har jeg ikke hørt om før.

 

Får man kjøpt det i vanlig butikk? Og når du skal smelte det, smelte du det som smør?

Skrevet

Smult finner du sammen med smøret i butikken, det brukes vanligvis til å steke f.eks fattigmenn og smultringer i...

 

Du smelter det som smør i en kjele på en mellomvarm plate.

Skrevet

Ok, takk 09.51 :)

 

Også lurer jeg på en ting til. Ang oppskriften: det står at sukker, melk og smult skal smeltes og avkjøles. Vil det da si at du smelter smult først, før du heller det opp i blanding med melk og sukker?

 

Syns det var en fin og lett oppskrift, men jeg er kjempe dårlig til å bake og må på en måte få med litt detaljer for å ikke gjøre noe feil.

Skrevet

Herregud, dette er jo en livsfarlig oppskrift, håper ingen har høyt kolesterol av de som blir servert disse kakemennene..

 

Dere vet at det er 1000 kalorier i 100 g smult?

 

Smult: Tykt, hvitt og fast fett som blir produsert av smeltet svinefett, ister. Smult inneholder 99 % lipider. På grunn av det svært høye innholdet av mettet fett bør det brukes forsiktig.

 

Skrevet

Da blir det 1500 "smultkalorier" per jul. Ikke akkurat dramatisk!

  • 5 uker senere...
Skrevet

Nå har jeg laget deigen til denne, og skal steke i kveld:-)

 

Er superspent på om de er så gode som jeg tror!

Skrevet

Hmmmm. Er ikke sikker på om de ble helt slik jeg liker konsistensen på kakemenner. Veldig gode på smak altså, men tror jeg vil bytte ut melka med vann neste gang :-)

  • 3 uker senere...
Skrevet

skal deigen stå i kj.skapet over natten??

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...