Gå til innhold

Hvilket krydder er ett must på krydderhyllen din?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Føler det bare går i salt & pepper nesten her...:P

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Dette er lista mi over ting jeg "må" ha:

salt, spisskumin, koriander, kanel, kardemommefrø, pepper, cayenne, paprika, ingefær og oregano.

Skrevet

Hvis jeg bare kan velge ett, så er det pepper, men hvis jeg kan ramse opp:

Estragon - til kylling, pasta, ovnsstekte poteter

Basilikum - til pasta og ostesmørbrød

Oregano - til pasta, pizza og gryter

Garam masala - til indiskinspirerte smaker

einebær - et must til vilt

chili - til mye

tørket hvitløk - til de gangene den ferske har spiret i kjøleskapet eller jeg ikke gidder å hakke :-)

Skrevet

Oregano og Provence med hvitløk.

Skrevet

HVITLØK og finhakket chilli. Pluss basilikum.

Skrevet

Salt, pepper, sukker og oregano..

Skrevet

Salt og pepper selvfølgelig, men det jeg bruker ganske mye i tillegg er:

Provence-krydder til ovnstekte poteter (kjempegodt på båtpoteter).

Pizza-krydder fra Black Boy, bruker det når vi har spagetti og kjøttdeig.

Toscana krydder med soltørkede tomater, bruker det på pizza.

Bruker også tørket persille og gressløk på diverse mat.

 

I tillegg er både jeg og ungene glad i grillkrydderet til Black Boy.

Skrevet

Salt og pepper

Gastromat

Oregano

Rosmarin

Karri

kanel

provence

mexikansk chilikrydder

santa maria allround

aromat (til hvitløksdressing)

gurkemeie

 

Skrevet

Pepper (vanlig sort peper og sitronpepper), karri, chili, basilikum og rosemarin

Skrevet

Vi har:

 

havsalt

maldonsalt

pepper

hvit pepper

cayennepepper

paprika

chili

koriander

oregano

basilikum

spisskummin

timian

muskat

karri

provancekrydder

gurkemeie

kardemomme

lauvbærblad

 

Pluss til enhver tid har vi 2-3 friske krydderplanter i vinduskarmen.

 

Må legge til at det mannen i huset som står for matlaginga, og som finner disse krydderne nødvendige, jeg bare eter jeg :)

Skrevet

Oregano, basilikum, timian, rosemarin, ulike pepper, salt, ulike chillier, ulike karrier, spisskummin, ulike paprikakrydder, ulike salt, kanel mm.

Skrevet

Muskatnøtt må jeg ha, viktig i hjemmelagde karbonader! Og passer godt f.eks i en del fiskemat. Pizzakrydder/oregano er også greit å ha, passer ikke bare på pizza, men i gryteretter m.m.

Skrevet

Jeg elsker å lage mat og lager nesten alt fra bunnen av, så listen av nødvendige krydder blir naturlig nok ganske lang:

 

Salt (bl.a. maldonsalt, grovt og fint havsalt), pepper (sort, hvit, rosé), hel muskat, laurbærblad, oregano, timian, basilikum, rosmarin, sterk karri, garam masala, malt spisskummen, malt koriander, anisfrø, stjerneanis, løkpulver, hvitløkspulver, paprikapulver, tørket chili, cayennepepper, allehånde, kardemomme, kanel, hel nellik, malt nellik, malt ingefær, estragon, salvie, gurkemeie, fennikelfrø, brune og gule sennepsfrø, sennepspulver, einerbær, fenugreek, tørket gressløk, kinesisk femkrydder, vaniljestang og safran.

Skrevet

Salt er ikke et krydder.

 

Jeg bruker mye forskjellig pepper og chili.

Ellers går det mye i rosmarin, koriander og basillikum, deretter kanel og karry og litt timian.

Skrevet

Her går det i:

Pepper

Salt

Oregano

Grillkrydder

kanel

pizzakrydder (bruker det aldri da) hehe

sitronpepper

Skrevet

Kanel

Oregano

Peppermix

Salt

Hvitløk (helst fersk)

Chili (helst fersk)

Paprika

Hot Spice

 

..og sukker, men det er vel ikke et krydder:p

Skrevet

Pepper

Salt

Oregano

Grillkrydder

kanel

Hvitløk

Nellik (har alltid litt til overs etter jul så da blir det stående i hylla.. har appelsin med nellik og rødt bånd i hvinduet i romjulen)

 

Skrevet

salt

pepper

kanel

karri

origano

grillkrydder

hvitløkspulver

 

Skrevet

de to viktigste her er pepper og gastromat(er avhengig, og det går på alt fra brød med fårepølse til supper og middag)!

 

ellers hvitløkssalt, kanel og diverse urter og basis krydder

Skrevet

chili, koriander, spisskummin, karve, gurkemeie, garam masala, kanel, kardemomme, nellik, fennikelfrø

 

Ja, jeg er glad i indisk mat!

Skrevet

Alt tenkelig i grunn, noe trenger man til bakverk ( feks kardemomme, vaniljestang, anis kanel, ingefær ++) mens andre trenger man til middagsretter, alt fra timian til oregano, chili, spisskum, mynte, laubærblad osv.

 

Et tips, prøv ør litt chili i varm mørk sjokolade, himmelsk godt.

 

Skrevet

Hmmm Gastromat.. Hi spør om hvilket krydder og det tollker jeg som et.. ikke alle jeg foretrekker.

Skrevet

salt, pepper, allroundkrydder, piri-piri, estragon,chilli, hvitløk, laurbærblad, muskatnøtt...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...