Gå til innhold

Hva er deres definasjon på søndagsmiddag?


Anbefalte innlegg

Så i en annen tråd her at enkelte matretter var ikke " egnet " på søndag...

Har dere virkelig slike " regler"?

 

Her i huset, spiser vi det vi måtte ønske på søndag. Samme om det er, egg og karbonade, taco, biff eller fiskekaker.

 

Så hva spiser dere på søndag?

Fortsetter under...

Søndag er liksom dagen for "fin-middag" her i huset. Når man ellers i uka spiser litt kjedelig hverdagskost, har lørdagskos (taco, pizza, lagsagne ol) på lørdag så er det herlig med en skikkelig god middag på søndag. Gjerne lammestek, hjemlagde kjøttkaker, en god fiskerett eller noe annet som man ikke har tid og ork til å lage til hverdags. Søndag er dagen for å flotte seg litt på middagsfronten - både penge- og tidsmessig:)

Søndag er gjerne dagen vi lager mat som tar lengre tid, og som gjerne er litt mer forseggjort. Og så har vi alltid dessert på søndager. Fiskekaker, egg, karbonader o.l. er for meg hverdagsmiddager. Det er vel ikke snakk om noen strikt regel for hvilke dager man kan ha hvilken mat, men for oss er nå søndager blitt en dag hvor vi tar oss tid til "slow food". Ser ikke helt problemet da. De fleste har jo f.eks. "kosemat" på fredager og/eller lørdager, pizza, lasagne, biff e.l. Og jeg er ganske sikker på at veldig mange mennesker ville sett skjevt på om noen serverte kokt torsk som lørdagsmiddag. Er det mye verre å ha regler om fin middag på søndager enn kosemat på lørdager?

Var uke snakk om noe verre eller ikke. Bare lurte rett og slett på om det var " regler " for dette.

 

Vi kan godt spise fisk lørdag, vi spiser det vi måtte ønske uansett ukedag. Kan være biff tirsdag, fiskeboller lørdag, og taco søndag:)

 

Men morsomt å høre:)

Annonse

Jeg tror mange tenker kjøtt, saus og potitt:) Vi lager ukesmeny, og ender ofte opp med en søndagsmiddag som kan være restemat mandag siden barna skal på trening. Genialt med samme mat to dager på rad for kokken:)

 

Ellers så er det vel eneste dagen i uken vi lager mat som kan koke/steke lenge. I dag laga vi kalkun i leirgryte, med masse rotgrønnsaker i bunnen. Det er mer enn nok til mandag, og vi satte den på da vi gikk stod opp og den putra i vei da vi var på tur.

Er nok litt tradisjonell, søndag er dagen for "slow food" her i hus i hvertfall. Feks steik, langstekte koteletter, lammelår, fårikål, laks for å nevne noen eksempel. Bordet dekkes på med det fine serviset, servietter, fin duk og tente lys. Vi er som regel noen ekstra rundt bordet også, og en og annen søndag er vi selv invitert bort på søndagsmiddag.

 

 

 

 

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...