Gå til innhold

Hvordan lager jeg glutenfri lasagne??


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har en onkel som kommer på besøk, og han må ha glutenfri mat. Har lyst til å lage lasagne, men hvordan glutenfritt?

Skrevet

Det finnes glutefrie lasagneplater i alergiseksjonen på butikken. Så må du lage resten fra grunnen av, det er nok sikkert gluten i selve basisen også i vanlig lasagnepakke.

Skrevet

Bruk glutenfrie lasagneplater og glutenfritt mel i sausen - resten av ingrediensene er jo naturlige glutenfrie -om du lager fra bunn? Lykke til :)

Skrevet

Noen butikker har slike poser med krydder til lasagne...De er glutenfri. Noen steder har de også slik hvit lasagnesaus på glass også. Da er det bare å bruke et slikt glass, et glass med pastasaus og de glutenfrie lasagneplatene;) Den blir faktisk bedre enn Toro/Knorr;)

Dersom du ikke får tak i noe av dette må du nok lage fra bunnen av, men de glutenfri platene har de i de fleste butikke med allergiavdelinger! Du får jo også kjøpt glutenfri baguettter som du kan ha til;)

Skrevet

Du kan kjøpe glutenfrie lasagneplater. Jeg pleier å koke dem før jeg skal bruke de, da de blir mye mykere og mer lik "vanlige" lasagneplater. Så blander jeg kjøttdeig med toro pizzafyll m/tomat og løk. Av og til lager også litt hvit saus med glutenfritt mel og slenger oppi. Og massssse ost:)

Skrevet

Lag fra bunn, det er det beste! Bare stek kjøttdeig med de grønnsaker du vil ha og bland i tomater og tomatpurre osv osv. Jeg pleier å lage ostesaus istedenfor den standard hvite bechamel susen eller hva det nå heter. Da varmer jeg fløte og smelter ost i. Da blir det en tjukk nydelig hvit saus. Istedenfor pastaplater bruker jeg indiske papadums. Disse er nydelige! Og de er glutenfrie (helt sikkert billigere enn glutenfrie lasagneplater). LYKKE TIL!

Skrevet

Den typen jeg har brukt av papadums er i alle fall glutenfri, men må jo evt sjekke fra leverandør til leverandør! :-)

Skrevet

Bare varmer du opp renfløte og har har i vanlig ost?

Det skal jeg isåfall prøve, jeg suger på å lage hvit saus.

 

 

Skrevet

Ja, så enkelt er det! Hender jeg har i litt muskatnøtt! Lasagnaen blir litt mer mektig, men veldig god.... og så blir det mindre karbohydrater som også er et PLUSS!!!!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...