Brokade Skrevet 9. oktober 2009 #1 Del Skrevet 9. oktober 2009 Har ikke lagt det før.. Har en svinestek av bog fra gilde som jeg nå har tørket over og krydret med salt og pepper... Det som jeg lurer på er hva jeg gjør med svoren på toppen... skal den snittes i terninger? Steken ligger i nett.. så må jeg da ta dette nettet av?? Etterpå steker jeg på 180grader i ca 2 timer.. med løk gulerøtter og hvitløk i formen.... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/140785679-trenger-rask-hjelp-med-middagen-svinestek/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Snuttemor Skrevet 9. oktober 2009 #2 Del Skrevet 9. oktober 2009 Jeg pleier ikke å ta av nettet før etter at steken er stekt og du trenger ikke rute svoren. Prøv imidlertid å langstek den på enda lavere temperatur (80-100 grader og bruk steketermometer).....da blir den mye mørere. Dette tipset lærte jeg av en kokk og stek/kalkun o.l. blir mye saftigere enn om en bruker høyere temperatur. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/140785679-trenger-rask-hjelp-med-middagen-svinestek/#findComment-140785703 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brokade Skrevet 9. oktober 2009 Forfatter #3 Del Skrevet 9. oktober 2009 oki da snitter jeg ikke svoren... men hva med å steke den litt på pannen først for å liksom lukke kjøttet slik at fuktigheten ikke siver ut? Eller feks høy varme i ovnen først og deretter lav varme? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/140785679-trenger-rask-hjelp-med-middagen-svinestek/#findComment-140785782 Del på andre sider Flere delingsvalg…
så gla' Skrevet 9. oktober 2009 #4 Del Skrevet 9. oktober 2009 Ikke snitt svoren. Brun steka i panna og langstek den som fortalt over her.Jeg bruker steketermometer. Ha litt vann i bunnen av panna, og med jevne mellomrom tar du litt av denne skyen over steka. Da blir steken god og mør. Kan godt ha litt løk og gulrøtter i bunnen også. Da får du en utrolig god sky til å lage brun saus på. Event. også andre grønnsaker. Nam, nam...fikk lyst på svinestek jeg og :-) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/140785679-trenger-rask-hjelp-med-middagen-svinestek/#findComment-140785905 Del på andre sider Flere delingsvalg…
<3lovebaby<3 Skrevet 9. oktober 2009 #5 Del Skrevet 9. oktober 2009 Jeg bruker å gni den inn med salt,pepper og stikke små snitt i steken for å putte delt hvitløksbåter inn i den. Legger steken i langpanna sammen med f.eks gulrøtter løk og evt andre rotfrukter. Heller over litt vann også før jeg stikker steketerm. Gjør som over her og hell litt veske over steken under steketiden. Bruker også litt lavere temp og lengre steketid...da blir den saftig og mør! Når den er ferdig legger jeg steken i folie ett kvarter før jeg skjærer i den, slikm at saften får satt seg:) Siler av krafta i langpanna og lager deilig saus av den...mmmm, deilig middag:) God helg! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/140785679-trenger-rask-hjelp-med-middagen-svinestek/#findComment-140786007 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brokade Skrevet 9. oktober 2009 Forfatter #6 Del Skrevet 9. oktober 2009 Hei, takker for hjelpen, og resultatet ble supert! Skikkelig mørt og godt :-)) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/140785679-trenger-rask-hjelp-med-middagen-svinestek/#findComment-140788372 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå