nicknavn Skrevet 6. oktober 2009 #2 Skrevet 6. oktober 2009 Har du potetmelpakken? På den står det en oppskrift som jeg bruker og sukkerbrødet blir alltid bra. Pass på å ha romtempererte egg, luftig eggedosis og "løfte" inn mel, potemel og bakepulver.
Snilla med 3 skatter :-) Skrevet 6. oktober 2009 #3 Skrevet 6. oktober 2009 Denne oppskriften har jeg sukksess med: 2 dl sukker 6 egg 3,5 dl hv.mel 1 ts bakepulver Pisk sukker og egg til en luftig eggedossis, løft inn mel og bakepulver stekes på 150 - 180 grader i 30 - 45 min. Jeg bruker aldri varmluft når jeg steker sukkerbrød, kun vanlig stekovn .
frk Nilsen Skrevet 6. oktober 2009 #4 Skrevet 6. oktober 2009 Bruker ca samme oppskrift som Snilla, pleier å funke bra den ;-) Det som er viktig med sukkerbrød er at mel og bakepulver vendes forsiktig inn i eggedosisen, litt etter litt. Hvis du åpner ovnsdøren for tidlig kan den "punktere" Bruker vanlig stekovn jeg og, ikke varmluft..
Gruffalo:-) Skrevet 6. oktober 2009 #5 Skrevet 6. oktober 2009 6 egg 180 gram sukker Røres luftig, minimum 3 minutter med miksmaster, gjerne lenger.. 180 gram hvetemel 1,5 ts bakepuver Sikt i og rør forsiktig inn i eggedosisen med slikkepott.. 175 grader, midt i ovnen i ca 30-40 minutter.. Ikke smør formen din, da hever den skikkelig rundt hele og detter ikke sammen i midten når du tar den ut. Avkjøl kaken helt i formen og skjær forsiktig rundt kanten med en kniv når du skal løsne den.. Lykke til:-)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå