Gå til innhold

Spiser dere medium stekt biff?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Se ellers på matportalen.no, der ligger det råd om hva man bør holde seg unna. De skriver:

 

Kjøtt

 

Kjøtt er en viktig kilde til flere næringsstoffer. Gravide kan spise alle typer kjøtt dersom det er gjennomstekt eller gjennomkokt. Unngå rått kjøtt av alle typer, som for eksempel speket kjøtt, gravet kjøtt eller tartar (se saken Skadelige bakterier og parasitter Skadelige bakterier og parasitter kan gi deg infeksjoner som påvirker barnet ditt. Følg de generelle rådene for matlaging lenger ned.

 

 

Annonse

Begge typene kan inneholde farlige de samme bakteriene så i dette tilfellet er det ikke vesentlig forskjell på det. Selv om du ikke du nødvendigvis blir syk at de bakteriene biffen har, så kan babyen virkelig ta skade av det- spesielt om du er i 1. trimester.

Jeg spiser medium biff med veldig god samvittighet..

Bakterien dør ved 65 grader, og en medium/rosa biff har hatt en kjernetempratur på 65 grader.. Det er jo derfor den blir rosa. Og med rosa mener jeg rosa, ikke rød og ikke blodig..

Dette lærte ihvertfall jeg da jef jobbet som kokk..

Men det er jo opp til hver enkelt hva de vil gjøre..

Jeg personlig tror jeg hadde blitt deprimert av å spise forkulla mat i 9 mnd...

Ja, biffen er jo ikke så veldig god som gjennomstekt.

Jeg har spist flere ganger, og så lenge biffen ikke er blodig, men bare lett rosa, mener jeg bestemt at det ikke er farlig.

 

Som hun over meg nevner, så har kjernetemperaturen vært for høy til at evt. bakterier overlever.

Takk =) Hva skal jeg si når jeg bestiller da???

At jeg vil ha den sånn at den er rosa og ikke blodig?? Hvis det kommer sånn rød kjøttsaft ut av den så er den for lite stekt?? Eller?

Annonse

Takk for svar! Var det svaret jeg ville ha =P Hehehe, men fortsatt litt skeptisk da.. Skal vi dra på egon å spise pizza istede og vente med big horn til 2. tri? =P er jo bare 7 uker på vei.. Men kan jeg ikke dra til legen for å sjekke om jeg har fått bakterier da?

 

Var ikke så bekymret sist svangerskap.. Men da hadde jeg ikke lest alt og sett folk som nesten har fått "kjeft" her inne for å spise medium biffer!

Jeg mener bestemt at en rosa biff ikke er rå! Og det er rått kjøtt vi skal holde oss unna! Så lenge kjernetemp når et visst antall grader, går det bra. Og det gjør den jo.

 

Så vidt jeg veit er også eventuelle skadelige bakterier UTENPÅ et stykke kjøtt, ikke inni. (Norske forhold.) Så hele kjøttstykker stekt godt utapå, er OK. Kjøttdeig må stekes gjennom.

Reint kjøtt, som biff, er ikke noe farlig å spise medium stekt fordi eventuelle bakterier vil være på utsiden av kjøttet, ikke inni kjøttet. Det er kjøttdeig og bearbeidede kjøttprodukter som skal være gjennomstekt fordi der vil jo bakteriene finnes i hele kjøttproduktet.

Var AKKURAT det jeg hadde lyst på i går... Men det er nok med litt skremsel her inne, så det ble ikke det =P Jeg venter heller til november, da er jeg i 2 tri=)

Men ville heller hatt hvitløkssmør enn kryddersmør jeg da =P

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...