Gå til innhold

Spiser dere medium stekt biff?


Anbefalte innlegg

Skrevet

.

Skrevet

ja, så lenge den er varm helt igjennom så går det bare fint :)

 

Skrevet

Sikker??=D Skal på big horn i kveld, og medium biff er jo best!=)

Skrevet

Nei nei nei- MÅ være gjennomstekt!

 

Om biffen har vært fryst før den stekes, så kan man vel spise medium stekt, ellers MÅ du ha den gjennomstekt!!

Skrevet

=((

Åååååå.... Blir så i villrede her...

Skrevet

Se ellers på matportalen.no, der ligger det råd om hva man bør holde seg unna. De skriver:

 

Kjøtt

 

Kjøtt er en viktig kilde til flere næringsstoffer. Gravide kan spise alle typer kjøtt dersom det er gjennomstekt eller gjennomkokt. Unngå rått kjøtt av alle typer, som for eksempel speket kjøtt, gravet kjøtt eller tartar (se saken Skadelige bakterier og parasitter Skadelige bakterier og parasitter kan gi deg infeksjoner som påvirker barnet ditt. Følg de generelle rådene for matlaging lenger ned.

 

 

Skrevet

Spis nå det om du vil ! :)

 

Spiser kun godt stekt uansett jeg da.. Jeg liker ikke blodig mat! Hehe

Skrevet

Synes det skulle stått gjennomstekt kjøttdeig og gjennomstekt biff, det er en vesentlig forskjell på de to altså!

Skrevet

Begge typene kan inneholde farlige de samme bakteriene så i dette tilfellet er det ikke vesentlig forskjell på det. Selv om du ikke du nødvendigvis blir syk at de bakteriene biffen har, så kan babyen virkelig ta skade av det- spesielt om du er i 1. trimester.

Skrevet

Jeg spiser medium biff med veldig god samvittighet..

Bakterien dør ved 65 grader, og en medium/rosa biff har hatt en kjernetempratur på 65 grader.. Det er jo derfor den blir rosa. Og med rosa mener jeg rosa, ikke rød og ikke blodig..

Dette lærte ihvertfall jeg da jef jobbet som kokk..

Men det er jo opp til hver enkelt hva de vil gjøre..

Jeg personlig tror jeg hadde blitt deprimert av å spise forkulla mat i 9 mnd...

Skrevet

Ja, biffen er jo ikke så veldig god som gjennomstekt.

Jeg har spist flere ganger, og så lenge biffen ikke er blodig, men bare lett rosa, mener jeg bestemt at det ikke er farlig.

 

Som hun over meg nevner, så har kjernetemperaturen vært for høy til at evt. bakterier overlever.

Skrevet

Takk =) Hva skal jeg si når jeg bestiller da???

At jeg vil ha den sånn at den er rosa og ikke blodig?? Hvis det kommer sånn rød kjøttsaft ut av den så er den for lite stekt?? Eller?

Skrevet

Medium Pluss pleier å funke for meg å si..:o)

Da får jeg den fin og rosa:)

Skrevet

Takk for svar! Var det svaret jeg ville ha =P Hehehe, men fortsatt litt skeptisk da.. Skal vi dra på egon å spise pizza istede og vente med big horn til 2. tri? =P er jo bare 7 uker på vei.. Men kan jeg ikke dra til legen for å sjekke om jeg har fått bakterier da?

 

Var ikke så bekymret sist svangerskap.. Men da hadde jeg ikke lest alt og sett folk som nesten har fått "kjeft" her inne for å spise medium biffer!

Skrevet

Har selv vært på Big Horn og spist GJENNOMSTEKT biff, den var faktisk god og saftig! Vanligvis bestiller jeg medium, men som gravid er det lurt å ta forhåndsregler...

Skrevet

Visst du skal på bighorn så ville jeg bestilt gjennomstekt, jeg gjorde nemlig det sist gang jeg var der, å da fikk jeg en medium stekt biff.

Men det er jo forskjellig fra resturant til resturant.

 

Skrevet

Jeg har ikke tatt sjansen på dette, og spiser bare kjøtt som er gjennomstekt. Dette er tross alt en av de få retningslinjene som mattilsynet har gitt ut.

Skrevet

Ja det er jo opp til hver og en hva de føler er riktig for seg..

Men retningslinjer er retningslinjer og ikke bastabestemte regler.

Alt med måte:o)

Skrevet

Det ble ingen biff... Det ble pizza istede=) Tok ikke sjangsen! Tar big horn i 2. trimester heller jeg! Sånn som sist gang jeg gikk gravid,...

Skrevet

Nei. Spiste medium biff mens jeg ventet på at riene skulle ta seg opp sist svskap. Da hadde jeg ventet lenge nok syntes jeg. Fødte noen timer etterpå.

Skrevet

Jeg mener bestemt at en rosa biff ikke er rå! Og det er rått kjøtt vi skal holde oss unna! Så lenge kjernetemp når et visst antall grader, går det bra. Og det gjør den jo.

 

Så vidt jeg veit er også eventuelle skadelige bakterier UTENPÅ et stykke kjøtt, ikke inni. (Norske forhold.) Så hele kjøttstykker stekt godt utapå, er OK. Kjøttdeig må stekes gjennom.

Skrevet

Reint kjøtt, som biff, er ikke noe farlig å spise medium stekt fordi eventuelle bakterier vil være på utsiden av kjøttet, ikke inni kjøttet. Det er kjøttdeig og bearbeidede kjøttprodukter som skal være gjennomstekt fordi der vil jo bakteriene finnes i hele kjøttproduktet.

Skrevet

Søren og, nå får jeg innmari lyst på biff med bearnaise og bakt potet med kryddersmør!

Skrevet

Haha.. Ja det hadde faktisk ikke smakt så verst i dag det;o)

Skrevet

Var AKKURAT det jeg hadde lyst på i går... Men det er nok med litt skremsel her inne, så det ble ikke det =P Jeg venter heller til november, da er jeg i 2 tri=)

Men ville heller hatt hvitløkssmør enn kryddersmør jeg da =P

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...