Espoir Skrevet 6. oktober 2009 #2 Skrevet 6. oktober 2009 Utklipp fra nettside: Fennikel kan brukes både rå og kokt. Stilkene renses og skylles godt og de ytterste trevlene på de tykkeste stilkene skrapes av. De friske skuddene som ofte følger med kan brukes som dill. Rå fennikel kan brukes i salater og som snacks til dip. Kan også brukes rå til ostebordet. Skjær da fennikelen fra bunnen av slik at den deler seg i skiver som en løk. Fennikel kan også kokes, men da bør den deles først i store biter. Den kokes i kun noen minutter, slik at den beholder spensten. Kokt fennikel er deilig til lammekjøtt og fiskeretter og brukes mye i det italienske kjøkken. Fennikel kan også gratineres.
Leeloo76 Skrevet 6. oktober 2009 #3 Skrevet 6. oktober 2009 Jeg pleier å ovnsteke fennike i skiver sammen med andre grønnsaker (potet, løk, søtpotet, rå rødbete, gulrot etc.) og ha det til biff eller kylling. Kjempegodt og sunt. Gjerne litt salt og pepper på, og olivenolje, steker på 180 grader i 30-40 min (sjekk at det ikke blir svidd).
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå