Gå til innhold

Saftig glutenfri pizzabunn.


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har en uprøvd bunn som skal være mye olje og 1ss fiberhusk i.

Fiberhusk har jeg ikke. Blir det godt alikevel?

Skal bruke Toro sitt mel i pose.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg synes ikke Toro sitt mel smaker spesielt godt, og hadde iallfall ikke brukt det til pizzabunn.

 

Skal finne oppskriften jeg bruker hvis du gir meg noen minutter.

Skrevet

Fant ikke annet glutenfritt mel jeg. Var på meny.

Hvilket bør jeg bruke? Helsekosten? Hva heter det?

Skrevet

4 dl vann

1 pk tørrgjær.

2 ss olje

1 ts salt

500g (1 pk) Semper glutenfri fin mix

50 - 100 g Jyttemel (blå eller grønn pakke)

 

Varm vannet til 37 grader

Ha i de øvrige ingrediensene, men bare halve melmengden

Heves til dobbelt str.

Tilsett resten av melet i deigen

Dytt deigen ut på brettet med hendene

Ha på fyll (mitt tips er rekkefølgen: saus, det meste av osten kjøtt og grønt og så bittelite ost på toppen)

Stekes ved 225 grader midt i ovnen til den ser ferdig ut.

 

Jeg glemmer mag alltid og tar alltid alt melet i med en gang og det blir greit det også, men mulig det blir enda bedre om det tilsettes over to ganger.

 

 

Skrevet

Meny pleier da å ha masse.

Semper er best til baking, Finax (på slike melkekartonger) er best til rører.

 

Prøv Obs, Ultra, Mega eller Safari de har også masse glutenfritt.

Men tror nok du bare har vært uheldig med "din" Meny. Var det i allergihylla du så?

Skrevet

Er det mulig å bruke bare semper melet? Siden jeg bare skal lage det en gang. Eller trenger jeg blandingen?

Oppskriften jeg har står det bare glutenfritt mel, fint eller grovt.

Og så er det 1dl olje. Og en ss fiberhusk som er bløtt i 1dl vann.

Men jeg kjøper ikke en pose fiberhusk bare for å bruke 1ss.

Vil ha en GOD bunn!!!

Skrevet

Ja, de pleier det. Kan hende jeg ikke har sett godt nok. Skal se etter semper merket. Var i allergihyllen der de har mye annet lurt.

Skrevet

Du kan jo prøve, men min erfaring er at jo mer rart i deigen jo bedre, he he.

Blir nok en grei pizza uansett.

 

Det som er med FiberHusk er at det tilsetter fiber, binder og hever deigen mer, siden glutenfritt mel mangler mye av disse egenskapene, men til pizza er ikke det det mest kritiske.

Skrevet

Jupp, det meste finnes, man må bare finne det :o)

Skrevet

Nei, vi liker tynn bunn best begge to, så lite heving er bra.

Jeg kjører nøyaktig oppskrift fra deg så er jeg sikker!

Takk for hjelpen!

 

Skrevet

Bare koselig, glutenfritt er jo ikke lett.

Men de gangene denne oppskriften blir skikkelig vellykket smaker den som vanlig bunn.

Skrevet

Fikk det jeg skulle ha. Så nå krysser jeg fingrene!!

Skrevet

Skal krysse sammen med deg, he he.

 

Men husk en ting til. Glutenfritt skal elte lenge. elt den nok og så dobler du den tiden.

Skrevet

Lar den få 15 min i maskinen og 1 time heving etterpå?

Gleder meg. På pizzaresturant kjøper jeg alltid glutenfritt. Synes den er god altså!

Men jeg vet at det er vanskelig me glutenfritt. Min tante gremmer seg over det! Håper hun blir fornøyd ikveld. Hun gidder aldri å lage selv. Er nok rimelig lenge siden hun spiste pizza!

Skrevet

Denne oppskriften er mye bedre enn de pizzahusene har synes jeg.

De du får på restauranter er ofte bare luft og ikke mettende, dette blir en tynn og mektig pizza som vanlig pizza.

Spiser denne like gjerne som vanlig.

 

Håper hun blir fornøyd jeg også, setter jo liksom navnet mitt på spill her inne nå, ha ha ha.

Skrevet

Ja, du har litt press på deg nå. Men blir ting mislykket så skylder de alltid på kokken.

Så jeg føler meg ikke helt trygg..hehe!

Jeg er kjent for å lage god mat så håper jeg lever opp til det idag!

 

Skrevet

Nam nam. Ble veldig god bunn!

Kjente ikke noen forskjell fra vanlig pizzabunn.

Skrevet

Puh, så utrolig bra :o)

Hva skulle du ha gjort uten Dib, he he.

Skrevet

Hehe, det kan du si. Jeg mikset alt med en gang.

Men det gikk helt fint!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...