Gå til innhold

Oppskrift på Trondheimsuppe


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg leter etter oppskrift på dessertsuppen som heter Trondheimsuppe.

Det er en saftsuppe med sagogryn og rosiner, veeeeeeldig søt!!! Har søkt på nett men finner ikke noen oppskrift...

Mamman min lagde den mye da jeg var barn. Men siden mamma døde da jeg var 17år så rakk jeg ikke å lære den av henne..... Det er nå 10år siden og nå har jeg lyst til å lage litt "mamma mat"...

Er det noen som kan hjelpe meg? Suppa brukte å være rød men jeg fikk høre at det ble ulovlig og lage rød. Jeg selv husker kun den hvite suppa.

 

Fortsetter under...

Skrevet

Her på mine kanter så kalla vi dette for sagosuppe. Rød saft, rosiner, evt. svisker og sagogryn. Har også hørt om noen som lager den med melk i stedet for rød saft. Da blir den jo hvit. Har ikke noe oppskrift, men kanskje et søk på sagosuppe gir uttelling?

  • 2 måneder senere...
Skrevet

Tror jeg har oppskrift, så jeg skal legge den inn en dag. Mormoren mpleide å lage denne suppa. Hvit den også.

  • 4 uker senere...
Skrevet

Trondhjemsuppe er veldig godt og jeg lager den ofte. Er ikke det samme som sagogrynsuppe.

 

4 personer

 

1 liter vann

1/2 dl grøtris

80 g svisker eller 4 ss rosiner

1 dl melk

3 ts hvetemel

ca 2 ss sukker

1/2 dl kremfløte

 

1. kok risgrynene møre i vannet ca 1/2 time. Kok svisker/rosiner med i det siste kvarteret

2. rist sammen jevning av mel og melk og rør den i suppen. Kokes i 5-10 min

3. Smak til med sukker og visp i kremfløten.

 

 

Jeg bruker å ha i noen dråper eddik, men dette er en smakssans.

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...