Anne gjør ting hun ikke kan Skrevet 20. september 2009 #1 Skrevet 20. september 2009 Jeg leter etter oppskrift på dessertsuppen som heter Trondheimsuppe. Det er en saftsuppe med sagogryn og rosiner, veeeeeeldig søt!!! Har søkt på nett men finner ikke noen oppskrift... Mamman min lagde den mye da jeg var barn. Men siden mamma døde da jeg var 17år så rakk jeg ikke å lære den av henne..... Det er nå 10år siden og nå har jeg lyst til å lage litt "mamma mat"... Er det noen som kan hjelpe meg? Suppa brukte å være rød men jeg fikk høre at det ble ulovlig og lage rød. Jeg selv husker kun den hvite suppa.
Anonym bruker Skrevet 20. september 2009 #2 Skrevet 20. september 2009 Her på mine kanter så kalla vi dette for sagosuppe. Rød saft, rosiner, evt. svisker og sagogryn. Har også hørt om noen som lager den med melk i stedet for rød saft. Da blir den jo hvit. Har ikke noe oppskrift, men kanskje et søk på sagosuppe gir uttelling?
Anonym bruker Skrevet 1. desember 2009 #3 Skrevet 1. desember 2009 Tror jeg har oppskrift, så jeg skal legge den inn en dag. Mormoren mpleide å lage denne suppa. Hvit den også.
ess83 Skrevet 29. desember 2009 #4 Skrevet 29. desember 2009 Trondhjemsuppe er veldig godt og jeg lager den ofte. Er ikke det samme som sagogrynsuppe. 4 personer 1 liter vann 1/2 dl grøtris 80 g svisker eller 4 ss rosiner 1 dl melk 3 ts hvetemel ca 2 ss sukker 1/2 dl kremfløte 1. kok risgrynene møre i vannet ca 1/2 time. Kok svisker/rosiner med i det siste kvarteret 2. rist sammen jevning av mel og melk og rør den i suppen. Kokes i 5-10 min 3. Smak til med sukker og visp i kremfløten. Jeg bruker å ha i noen dråper eddik, men dette er en smakssans.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå