Gå til innhold

korleis veit ein at ein e i ketose?


Hanne_marte

Anbefalte innlegg

er kjempe interessert i denne ketolyse dietten, men kjem ikkje inn på den sida som vert anbefalt. får berre opp feilmelding.

Dersom nokon kunne tenke seg å gi meg litt informasjon om denne dietten så vert eg kjempe glad : )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

For å svare på spm i overskriften din, så testes dette ved urinprøve. Ketostix fra apoteket dyppes i urin, og gir utslag på om det finnes ketoer utskillet i urinen. Dersom det utskilles ketoner, er du i ketose, hvilket betyr at kroppen går på fettforbrenning som hovedenergikilde, i stedet for (det vanlige) karbohydratene fra maten.

 

Litt om ketogen diett:

 

Anbefales kun om man skal ned over 10-12 kg. For lavere vekttap er ikke dette egnet, se da heller generell lavkarbo for alternativ diett.

 

Mengden karbohydrater i kosten reduseres til et minimum, ca 15 g pr dag. Dette skal i hovedsak komme fra grønnsaker, og da fra grønnsaker som vokser over bakken. Typisk blir dette blomkål, brokkoli og div. bladsalater. Protein er viktig, og det kommer fra rent kjøtt og fisk av alle slag. Stikkordet her er RENT. Ikke blandingsprodukter som ferdigkarbonader, pølser osv..

Så kommer fett, som er en viktig bestanddel av kostholdet. For at kroppen skal fungere må balansen mellom karber og fett henge på greip. Reduserer man karber, må fettmengden i maten øke. Rømme, fløte, smør og hvite oster, samt oljer er bra. Vend deg til å smørdampe grønnsaker, gratinere med ost el.l for å få i deg nok fett. Ta det med ro - ikke bli fettskremt av dette ;o) *heheh*.

Vann er også vikig. 2-3 l pr dag.

 

Totalt bannlyst er: sukker, mel, kornproduker, pasta, brød, ris, potet, - eller alt som inneholder dette. Mer eller mindre.

 

Dette er et kosthold som krever ganske mye av deg før du starter, så sett deg GODT inn i dette før du går i gang. Lån "slank med ketolyse"-boken på biblioteket, gå inn på www.lavkarbo.no og videre på ketolyseforumet, for råd og vink.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...