Gå til innhold

HOLDES OPPE: riktig tilberedning av mme


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

  • 2 uker senere...
  • 3 uker senere...

Annonse

  • 1 måned senere...

Denne trådene begynner nå å bli gammel. Enkelte merker har forandret sin temperatur annvisning siden den ble laget. Følg alltid temperatur annvisningen som står på pakken og velg tilberedningsmetode etter det.

  • 5 uker senere...

Småfolk mme har byttet navn til Baby Semp!

 

Hjemmesiden til Småfolk er for tiden under revidering, men man kan finne info om Baby Semp på svenske Semper sine sider (vær obs på at alle de svenske typene muligens ikke er på det norske markedet):

 

http://www.semperbarnmat.se/nutrition/information-om-modersmjolksersattningar

 

Kontaktinformasjonen til Småfolk er fremdels den samme som listet over.

:-)

  • 2 måneder senere...
  • 1 måned senere...

Annonse

  • 1 måned senere...

Matportalen har oppdatert sine sider:

 

http://www.matportalen.no/rad_til_spesielle_grupper/tema/ammende/morsmelkerstatning

 

Og flaskeposten.org ser dessverre ut til å være lagt ned, siden har vært nede i 2 mnd nå... synd.

 

 

  • 1 måned senere...
  • 9 måneder senere...
  • 4 måneder senere...

Til alle nye flaskeforeldre, eller til dere som har vært det før 2008 og nå skal i gang på nytt. I des 2007 kom WHO med nye retningslinjer for hvordan man skal tillage mme. Vinteren 2008 sluttet Mattilsynet seg til disse retningslinjene. WHO sine retningslinjer finner du her:http://www.who.int/foodsafety/publications/micro/PIF_Bottle_en.pdfMattilsynets retningslinjer finner du her:http://www.mattilsynet.no/mattilsynet/multimedia/archive/00048/R_d_for_trygg_tilber_48251a.pdfÅrsaken til de nye retningslinjene er at man i de senere år har blitt oppmerksomme på en bakterie (e.sakazakii) som er vanskelig for produsenten av mme å håndtere, og som kan ha alvorlige konsekvenser for de aller minste og svakeste. Bakterien drepes enkelt ved at man blander mme pulver i vann som holder min 70 grader. Og for å være sikker på at man ikke får vekst av bakterien er også det tryggeste å tilberede måltider ferskt hver gang.I tillegg til WHO sine retningslinjer så påpeker Mattilsynet at det er viktig at man følger nøye det som står på pakken til merke du har valgt å bruke!Før de nye retningslinjene kom så var den vanligste måten å tillage på å blande mme for et døgn av gangen og ha klart i kjøleskapet. Dette KAN man fremdeles gjøre, men man må da bruke et merke som skal tillages ved min 70 grader (småfolk eller collett). Man må ikke lage i stort kvanta f. eks på en mugge, men porsjonsvis på flaske (nøye rengjort og sterilisert). Man må kjøle ned raskt og oppbevare under 5 grader. Vær obs på at det ikke anbefales å ha med seg en slik ferdiglaget flaske ut på tur da det er vanskelig å holde jevn temperatur under 5 grader.Merker som skal tillages ved lavere temperaturer enn 70 grader kan IKKE tillages på forhånd (nan og hipp). Tillager man ved lavere tempertur enn 70 grader vil man få bakterievekst! Tillager man disse merkene ved høyere temperatur enn anbefalt av produsenten vil vitaminer gå tapt, og proteiner vil bli tyngre fordøyelig. Melken vil da ikke inneholde det som produsenten går god for på pakken, og babyen kan få unødvendige mageproblemer.I denne tråden vil jeg legge ut tips til hvordan mme kan lages på en enkel og trygg måte, og også litt om renhold (alt annet kommer i en egen tråd ganske snart) Oppfordrer alle andre til å supplere meg og føre på ting som er glemt  Håper dette blir en tråd som blir holdt opp og som alle nye flaskeforeldre får god nytte av. Lykke til med flaskingen alle sammen, håper det blir mer kos enn stress og at alle finner en enkel og trygg måte å tilberede på som passer i deres hverdag!Og til de som ikke allerede har funnet veien dit, www.flaskeposten.org anbefales på det varmeste. De gir også ut egen bok!

]

 

 

COLLET skal nå tilberedes på 40 grader står det på pakken! Er dette feil?

Endret av perl1

Til alle nye flaskeforeldre, eller til dere som har vært det før 2008 og nå skal i gang på nytt. I des 2007 kom WHO med nye retningslinjer for hvordan man skal tillage mme. Vinteren 2008 sluttet Mattilsynet seg til disse retningslinjene. WHO sine retningslinjer finner du her:http://www.who.int/foodsafety/publications/micro/PIF_Bottle_en.pdfMattilsynets retningslinjer finner du her:http://www.mattilsynet.no/mattilsynet/multimedia/archive/00048/R_d_for_trygg_tilber_48251a.pdfÅrsaken til de nye retningslinjene er at man i de senere år har blitt oppmerksomme på en bakterie (e.sakazakii) som er vanskelig for produsenten av mme å håndtere, og som kan ha alvorlige konsekvenser for de aller minste og svakeste. Bakterien drepes enkelt ved at man blander mme pulver i vann som holder min 70 grader. Og for å være sikker på at man ikke får vekst av bakterien er også det tryggeste å tilberede måltider ferskt hver gang.I tillegg til WHO sine retningslinjer så påpeker Mattilsynet at det er viktig at man følger nøye det som står på pakken til merke du har valgt å bruke!Før de nye retningslinjene kom så var den vanligste måten å tillage på å blande mme for et døgn av gangen og ha klart i kjøleskapet. Dette KAN man fremdeles gjøre, men man må da bruke et merke som skal tillages ved min 70 grader (småfolk eller collett). Man må ikke lage i stort kvanta f. eks på en mugge, men porsjonsvis på flaske (nøye rengjort og sterilisert). Man må kjøle ned raskt og oppbevare under 5 grader. Vær obs på at det ikke anbefales å ha med seg en slik ferdiglaget flaske ut på tur da det er vanskelig å holde jevn temperatur under 5 grader.Merker som skal tillages ved lavere temperaturer enn 70 grader kan IKKE tillages på forhånd (nan og hipp). Tillager man ved lavere tempertur enn 70 grader vil man få bakterievekst! Tillager man disse merkene ved høyere temperatur enn anbefalt av produsenten vil vitaminer gå tapt, og proteiner vil bli tyngre fordøyelig. Melken vil da ikke inneholde det som produsenten går god for på pakken, og babyen kan få unødvendige mageproblemer.I denne tråden vil jeg legge ut tips til hvordan mme kan lages på en enkel og trygg måte, og også litt om renhold (alt annet kommer i en egen tråd ganske snart) Oppfordrer alle andre til å supplere meg og føre på ting som er glemt  Håper dette blir en tråd som blir holdt opp og som alle nye flaskeforeldre får god nytte av. Lykke til med flaskingen alle sammen, håper det blir mer kos enn stress og at alle finner en enkel og trygg måte å tilberede på som passer i deres hverdag!Og til de som ikke allerede har funnet veien dit, www.flaskeposten.org anbefales på det varmeste. De gir også ut egen bok!

]

 

 

COLLET skal nå tilberedes på 40 grader står det på pakken! Er dette feil?

 

 

det innlegget er jo litt gammelt. Se heller på Blomstre sitt innlegg fra 27 jan 2011 :-) jeg tilbereder Collett med 40 grader vann sånn som det står på pakken :-)

  • 5 måneder senere...
  • 1 måned senere...
  • 7 måneder senere...
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...